android-ios-spill

Annonse


Overrasker i ny rapport: – Vil tjene mer på Android-spill enn iOS-spill i 2019

Android har til tross for sin store markedsandel en stund vært haltende bak iOS når det gjelder å generere inntekt fra applikasjoner og spill i de respektive applikasjonsplattformene. Når det er sagt så er det en fersk rapport som mener å sitte på indikasjoner om at Android endelig tetter igjen gapet – Newzoo går så lang som å mene at Android kan forbigå iOS i 2019.

Android fyller opp gapet

Rapporten melder at den totale inntekten fra spill estimeres til å være rundt 68,5 milliarder dollar for 2019, opp nesten 27 proesnt fra året før. Kina omtales som ledende nasjon med 21,6 milliarder dollar i inntjening mens USA kommer på andreplass med 12,1 milliarder dollar.

I den totale inntjeningen er det iOS-spill som står for 33,5 milliarder dollar, tilsvarende rett under 49 prosent av den globale andelen. Google Play representerer 35,8 prosent, mens de resterende 15,3 prosentene stammer fra andre Android-plattformer med eksempler gitt i Aptoide og 9Apps.

For nå er det altså prat om en marginal forskjell mellom de to plattformene, men Newzoo estimerer gapet til å bli enda større i Android sin favør i 2022, med Android som vil sitte igjen med 56 prosent av inntektene.

Annonse


Kilder:
VentureBeat
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse