disneyapple
Mange av dere som har fulgt Apple en stund husker kanskje at Steve Jobs hadde et dårlig forhold til Disney-sjefen før Iger, Michael Eisner. Men, når Iger ble sjef 2005 knyttet han og Steve Jobs kontakt og ble venner.

Annonse


Disney-sjefen: – Apple og Disney hadde trolig slått seg sammen

Disney-sjef Bob Igers selvbiografi kommer i handelen 23. september.

Stor sjanse at det kunne ha skjed, ifølge Iger

I boka “The Ride of a Lifetime: Lessons Learned”, avslører Iger at om Steve Jobs hadde vært i live, så hadde de to selskapene, altså Disney og Apple slått seg sammen (!) – i det minste mener Iger at de to hadde villet diskutert en slik sammenslåing med mål om å få det i mål:

“Med all suksess selskapet har hatt siden Steve sin død, er det alltid et øyeblikk midt i all spenningen at jeg tenker og ønsker at Steve kunne være her for å oppleve det.”

“Det er umulig for meg å ikke føre en liksomsamtalen med ham i hodet, den jeg kunne ønske vi kunne ha i virkeligheten. Og enda viktigere: jeg tror, om Steve var i livet, at vi hadde slått sammen våre to selskap, eller i det minste diskutert mulighetene veldig seriøst”.

Annonse


Fant tonen med iTunes

De to ble kjapt venner etter at den tidligere Disney-sjefen, Michael Eisner var borte og Iger tok over.

Sjefen forklarer hvordan han og Jobs fant tonen:

“Jeg hadde tenkt på fremtiden til TV, og trodde det bare var et spørsmål om tid før vi fikk tilgang til TV-serier og filmer på datamaskinene våre, men jeg var ikke klar over hvor fort mobilteknologien skulle utvikle seg (iPhone var fremdeles to år unna), så det jeg forestilte meg var en iTunes-plattform for TV, “iTV”, slik jeg beskrev det. Steve ble stille en stund, og sa til slutt: “Jeg kommer tilbake til vedrørende dette. Jeg jobber med noe jeg vil vise deg.”

Hvordan hadde et slikt selskap sett ut?

Oi. Det er det første som slår oss når vi leser dette. Kan Iger og Jobs ha snakket om dette mens sistnevnte var i livet? Hvordan hadde et slikt selskap sett ut? Ville Apple-produkter og tjenester vært i å finne i Disneyland, og ville Apple ha satset skikkelig på gaming? Kanskje hadde de holdt sine respesktive segmenter adskilt, og i stedet foret hverandre med sin ekspertise; underholdning på Apples enheter, og teknologi til Disney?

Likevel er ikke tanken fremmed, da Apple lenge har samarbeidet til tider tett med Disney som med Nike.

Iger er fremdeles sjef for The Walt Disney Company, men gikk av som styremedlem hos Apple etter at Jobs’ selskap annonserte Apple TV+ og priset filmtjenesten en dollar under Disneys egen strømmetjeneste som lanseres 12. november i USA og Canada.

Kilde:
Variety

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse