iphone-11-intel

Annonse


Bekrefter LTE-modem fra Intel i iPhone 11

Tidligere i år inngikk Apple og Qualcomm endelig en avtale etter en turbulent periode preget søksmål og uenigheter begge veier. Det ble ryktet at avtaleinngåelsen likevel ikke var tidlig nok ute at man fikk utstyrt årets nye iPhone-modeller med Qualcomm sine modemer, og nå er det en gang for alle bekreftet at LTE-modemene som er å finne i iPhone 11 og iPhone 11 Pro begge er fra Intel.

Bruker testmenyene som indikasjon

Det er PCMag som står for bekreftelsen – som de for øvrig har fått nyss i gjennom utradisjonelle kanaler:

“Vi fant ut at det er Intel-modemer i iPhone 11 på grunn av at testmenyen på Intel-baserte iPhone-modeller opp gjennom årene har vært forskjellig fra de som er Qualcomm-baserte, noe som også følger tradisjonen i år.”

For i år er det dessuten uten unntak benyttet modemer fra Intel, ulikt det som tradisjonelt har vært en kombinasjon av modemer fra de to selskapene. Alle årets iPhone-modeller ser ut til å være Intels XMM 7660, skriver PCMag. Dette modemet er Intels aller siste før de la ned modemavdelingen sin.

Med årets konfigurasjon skal PCMag ha det til at iPhone er 20 prosent raskere enn fjorårets modeller, og at iPhone 11 Pro vil være hakket raskere enn vanlig iPhone 11 som en konsekvens i at de to modellene er utstyrt med henholdsvis 4×4 MIMO- og 2×2 MIMO-antenner.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse