Deepin Linux
Får du macOS-vibber av dette bildet? Det er ikke så rart. Deepin Linux har mange likheter med Apples MacBook-OS.

Annonse


Se hva Huawei har gjort med MateBook-maskinene i Kina

Helt siden Huawei ble satt på USAs liste over selskaper som amerikanske firmaer ikke får drive handel med, har Huaweis fremtid vært usikker.

Det har blant annet vært knyttet usikkerhet til hvilket operativsystem fremtidige Huawei-telefoner vil benytte seg av. Den kinesiske teknologigiganten har allerede utviklet et eget operativsystem – HarmonyOS – som kan installeres på en rekke enheter, både mobiler, nettbrett og smarte dingser.

Men hva med Huaweis bærbare datamaskiner? Hvis selskapet ikke får bruke Windows som operativsystem lenger tvinges selskapet over til andre løsninger.

Deepin Linux

Nå har Huawei signalisert at de satser på Linux som et alternativ til Windows.

Annonse


På det kinesiske markedet er det nå mulig å kjøpe MateBook X, MateBook 13 og MateBook 14 med Linux-distribusjonen Deepin Linux. Det skriver Forbes.

Saken fortsetter under bildet.

Huawei MateBook 14 Linux
Huawei MateBook 14 selges nå med Linux i Kina.

Windows-knappen borte

I tillegg har Huawei fjernet den tradisjonelle Windows-knappen på disse modellene, og erstattet den med en «Start»-knapp. Maskinene med Deepin Linux koster også 42 dollar mindre enn de Windows-baserte utgavene, bortsett fra MateBook X, som er 84 dollar dyrere av en eller annen grunn.

Deepin har for øvrig kinesisk opphav, men er basert på åpen kildekode, så hvem som helst kan undersøke OS-et via GitHub.

Og ja; OS-et minner i stor grad om macOS:

Deepin Launcher
Deepins app-velger.

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse