mercedes-benz-vision-eqs-2019

Annonse


Mercedes-Benz avduker EQS med 350kW-lading(!) og 700 km rekkevidde

Mercedes-Benz er enda ikke i mål om oppdraget er å få helelektriske EQC på norske veier for fullt, men viser allerede frem konseptet av et potensielt alternativ til SUV-varianten om store, høye biler ikke helt er din greie.

Skal være utgangspunktet for produksjonsvarianten

Konseptet er Vision EQS – en helelektrisk sedan med 700 kilometers rekkevidde og mulighet for 350kW-lading.

Vision EQS er ment til å servere sin hensikt som konseptet man tar utgangspunkt i for en modell med betegnelsen EQS, mye likt det man har sett at EQC i sin tid hadde et konsept den hadde sitt utspring fra.

Av særlig bildene under så skimter man det som tvilsomt blir den endelige modellen som går i produksjon, men med noen justeringer så blir det nok bil man fort kan se på norske veier om noen år.

Annonse


700 kilometer (WLTP)

Spesifikasjonsmessig ser bilen ut til å være litt av beist: den tyske bilprodusenten prater om et dobbelt sett med motorer som sammen produserer 475 hestekrefter og en null-til-100-akselerasjon på 4.5 sekunder. Uten å gå i detaljer på batterikapasiteten så forteller Mercedes-Benz ifølge Electrek at EQS kan kjøre 700 kilometer etter WLTP-standarden på én lading.

Også hurtigladingsegenskapen er noe å skryte av: batteriene som kommer fra Daimlers egne ACCUMOTIVE-datterselskap tilbyr visstnok 350kW-lading som gir 80 prosent strøm på mindre enn 20 minutter.

Kilde:
Electrek

Annonse