iphone11
Apples nye mobiler med Bluetooth 5.1 får den nye R1 CPU-en som er baket inn i det nye A13-brikkesettet for å kombinere alt sensorarbeidet, og for å lansere Tile-utfordreren til Apple for enklere å finne igjen Apple-enheter, selv uten Internett-kobling.

Annonse


iPhone 11 sin nye CPU avslørt: dette gjør den

A13-brikkene får en helt ny CPU som skal ta seg av alt sensor-arbeidet.

Dette er navnet

R1 er navnet på brikken som bakes inn i A13-brikkesettet som debuterer i morgen under Apples pressekonferanse vi selvsagt dekker fortløpende

Det er dog noe usikkert om navnet blir R1, eller R13 (for å matche A13), men uansett er brikken mye lik M-serien CPU-er som sørger for å avbelaste A-brikken ved å gjøre sensor-beregningene selv.

Inkluderer en haug sensorer

Det som er bedre med R1 er at den inkluderer en rekke andre sensorer, også, slik at enheten alltid vet hvor den er. Ingen overraskelse at dette er fokus, for Apple elsker AR, og som jo også ser ut til å ha planer om AR-briller.

Annonse


R1 henter info fra kompasset, gyroskopet, akselerometer, barometeret og mikrofonene.

Finn Apple-produkter med større presisjon

R1 har dessuten støtte for “inertial measurement”, har Bluetooth 5.1-funksjoner (“The Angle of Arrival (AoA)” og “Angle of Departure (AoD) som også sørger for å finne enheter med langt større presisjon”, UWB (ultra-wideband for å finne enheter slik som Tile) og kameraet som inkluderer bevegelsessporing og optisk sporing.

Grunnet alle arbeidsområdene til R1, tar den trolig over for M-serien.

Kilde:
MacRumors

Annonse