intel-amd-konkurranse-markedsandeler

Annonse


Intel innrømmer et stort nederlag, lover en mer aggressiv tilnærming fremover

I markedet for brikker med x86-arkitektur har konkurransen stadig blitt mer tilspisset, og en kan argumentere for at Intel ikke har ansett dette som en særlig stor trussel. Nå innrømmer de endelig å ha tapt markedsandeler til AMD.

Ikke så lett som det engang var

Det er Jason Grebe, visesjefen i avdelingen for Cloud-plattformer som i en samtale med en analytiker under Citi Global Tech Conference bekrefter tapet av markedsandeler, samtidig som han understreker at det finnes en rekke andre utfordringer som til sammen krever en slags strategiendring for å ivareta majoriteten av markedsandelene.

Med Zen-arkitekturen gjorde AMD store endringer i x86-markedet som før AMD-lanseringen var preget av en monopolsituasjon. Det førte i tur til litt av en priskrig vi tidligere ikke hadde sett med mindre man går mange år tilbake.

Om saken uttalte Grebe følgende:

Annonse


“Generelt sett, om det foregår et CPU-salg hvor som helst i verden så vil vi være en del av det. Vi ser ikke på et helt segment og tenker at vi dropper det eller at vi ikke skal være veldig interesserte i det. Vi kommer heller til å aggressivt konkurrere i alle segmenter.”

Og hva så med AI-strategien?

Grebe bekrefter smått at de tapte markedsandeler på både desktop- og mobilfronten uten å omtale AMD spesifikt. Wccftech understreker at endringene stort sett ble fremtvunget av det noe uforventede skrittet av AMD å prise komponentene betraktelig lavere enn konkurrentene.

Intel-toppen ble også spurt om AI, hvorpå Grebe forklarte at AI-strategien i Intel går ut på å starte med Xeon-prosessorene. Etterhvert forventer de at 70 prosent av arbeidsmengden deres i løpet av de kommende årene vil ha bære preg av AI på noe vis.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse