Wunderlist
Wunderlist lever på lånt tid.

Annonse


Appen han lagde lever på lånt tid: – Vær så snill, Microsoft – la meg kjøpe den tilbake

Microsoft kjøpte to-do-appen Wunderlist i juni 2015. På det tidspunktet sa Microsoft at de ville implementere mange av Wunderlists funksjoner i sine egne apper og tjenester.

I april 2017 ble det kjent at Microsoft skulle lansere en egen to-do-app kalt Microsoft To-Do. Planen var at denne appen skulle erstatte Wunderlist, men at det ikke ville skje før To-Do var på høyde med Wunderlist når det gjelder funksjonalitet.

Nyheten om oppkjøpet ble ikke tatt godt i mot i Wunderlist-leiren. Hvorfor skal brukere av appen tvinges over til en ny app som tilsynelatende er dårligere?

– Jeg er seriøst, Nadella

Wunderlist eksisterer fortsatt og har mange fornøyde brukere. Men spørsmålet er bare hvor lenge den får eksistere. En av dem som frykter for Wunderlists død, er skaperen av tjenesten, Christian Reber.

Annonse


Nå ønsker Reber å kjøpte tilbake Wunderlist fra Microsoft. Dette ønsker han å gjøre for å forhindre at tjenesten skal stenges ned.

«Fortsatt trist at Microsoft vil stenge ned Wunderlist, selv om folk fortsatt elsker det og bruker det. Jeg er seriøs, Satya Nadella og Marcus Ash, vær så snill og la meg kjøpe det tilbake. Behold teamet og fokuser på Microsoft To Do, da vil ingen være sint for ikke å stenge Wunderlist», skriver Reber på Twitter.

I meldingen har han tagget både Microsoft-sjef Satya Nadella og To Do-sjef Marcus Ash.

Senere fulgte han også opp med følgende tweet:

«Jeg vil gjøre en ting klinkende klart: Jeg føler ingenting annet enn takknemlighet for Microsoft og alle som var involvert i Wunderlist-oppkjøpet i 2015. Det ga mening den gangen og det var definitivt det beste som kunne skjedd med oss. Det teamet der er fantastisk og jeg er venn med mange av dem. Jeg er bare trist fordi våre planer med Wunderlist ikke lyktes, men jeg vil ikke rette fingre mot noen. Slike oppkjøp er vanskelig».

Skjer trolig aldri

Men er det realistisk at Microsoft lar Reber kjøpe Wunderlist? Neppe. Selger Microsoft nå, får de plutselig en ny direkte To Do-konkurrent.

Ifølge Reber ville Wunderlist blitt enda bedre dersom han hadde fått kontroll over appen.

På Twitter forklarer gründeren hva han ville gjort med tjenesten.

Reber vil blant annet gjøre appen lynrask, ultra-lett og tilby delte mapper, for å nevne noe. I tillegg vil han gjøre dette:

Tror du det finnes en sjanse for at Microsoft selger Wunderlist?

Kilde:
Thurrot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse