Tesla batteri
Teslas nye batteri skal tredoble levetiden.

Annonse


Tesla hevder det nye superbatteriet tåler 1,6 millioner kilometer

Elon Musk uttalte tidligere i år at Model 3 ble bygd for å leve like lenge som en kommersiell lastebil, altså 1 million miles, eller 1,6 millioner kilometer.

Ny battericelle med imponerende levetid

Men batteriene har hittil ikke vært i nærheten av å nå den samme levetiden. For selv om resten av komponentene er designet for den imponerende levetiden, skal dagens batterier kunne klare 482 803 km – 804 672 km.

Det er et godt stykke unna ambisjonen, men i april hevdet Musk at et batteri som tåler 1,6 millioner kilometer kan komme ut neste år. Og nå har batteriforskere i Tesla, med Jeff Dahn i spissen, publisert en vitenskapelig artikkel som beskriver en battericelle-teknologi som lever opp til Musks lovnad.

Perfekt for robotaxiene

De nye cellene har allerede gått gjennom omfattende testing og selskapet føler seg trygge på at teknologien skal kunne gi Tesla-batterier en levetid på 1,6 millioner kilometer.

Annonse
Det vil i så fall bety to/tre ganger så lang levetid som dagens batterier.

De nye cellene er testet under ulike forhold og med ulike sykluser. Med et aktivt kjølesystem har Tesla klart å gjennomføre 6 000 ladesykluser, noe som tilsvarer 1,6 millioner kilometer.

I forskningsartikkelen påpekes det at denne utvidede levetiden er spesielt nyttig i forbindelse med selskapets planlagte robotaxier.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse