gears5
Gears 5 lanseres i butikken 10. september, men har du Game Pass Ultimate har du kunnet spille siden i går om du ikke møter dette i PC-versjonen.

Annonse


Gears 5 er et grafikkmesterstykke… når det ikke krasjer – ingen løsning før 10 september?

Vi i redaksjonen spiller Gears 5 som bare det.

Oppdatert, 05:20:

Juli-driverne holdt spillet gående lenger, men også med 431.68 stoppet spillet med samme feilmelding. Det tok dog et par timer før det var slutt, i motsetning til de nyeste GeForce-driverne som stopper spillet etter 10 til 15 minutter.

Vi får bare smøre oss med tålmodighet til Nvidia lanserer Gears 5-drivere 10. september. AMD-folket har allerede fått sin Gears 5-driver.

Annonse
Oppdatert:

Ved bruk av 431.68-driverne, ser Gears 5 ut til å være mer stabilt, men plutselig kan problemer oppstå. Vi tester mer.

Oppdatert, 7. september, 00:50:

Utviklerne hevder at det i noen få tilfeller hjelper og bruke en enda eldre driver enn de beskrevet under, nemlig 431.60.

Med de nyeste driverne:

De eldre 431.60-driverne:

Det er alltid noe

Kampanje-delen av spillet er nemlig storoppusset, og det samme er grafikkmotoren (Unreal Engine 4 er ikke helt fersk, men for en jobb The Coalition har gjort med den), spesielt med kombinasjonen 4K-skjermer og 2080-kort, ti eller ei.

Det er en helt nydelig opplevelse og skru alt på maks, for deretter og i tillegg installere Ultra-tekstur-pakken. Problemet? Spillet krasjer.

Nye drivere er bekreftet for 10. september, dagen alle kan spille. De som har betalt ekstra for å spille tidlig, må altså belage seg på krasj i visse tilfeller:

Minnelekkasje trolig synderen

Ja, er det ikke typisk: man har hele kvelden foran seg og sagt man er i møter, men så skjer det tragiske: krasj til skrivebordet, selv om man kun er i menyene.

Problemet er visstnok en RTX-minnelekkasje skal vi tro denne Reddit-kontoen.

Og ganske riktig: med alt på maks med et 2080 ti-kort ser det ut til at VRAM-bruken medfører at spillet krasjer til skrivebordet med feilmeldingen GW502. I Windows-språk betyr det at grafikkkortet stoppet og fungere – årsaken i denne sammenheng er altså disse minne-lekkasjene.

Prøv disse Nvidia-driverne

Det anbefales derfor og prøve med driver Nvidia-driver 436.15 (direktelenke) for deg med 10-serie GeForce-kort (Pascal), mens 16 og 20-serie-eiere bør bruke 431.68 (direktelenke).

Det er aldri moro og rulle tilbake til en eldre driver, da andre spill som Control vil få noe dårligere ytelse. Det kan derfor være en løsning og skru ned grafikken i Gears 5 og beholde de nyeste driverne, men den løsningen føles også veldig kjip etter flere timer med alt på maks.

Merk: vi har også hørt at ytelsen er dårligere for de av der med Steam-versjonen. Erfarer du dette?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse