Apples toppsjef, Tim Cook.

Annonse


Apple: – Google tar helt feil!

Forrige uke publiserte Google et blogginnlegg der selskapet hevdet at deres sikkerhetseksperter hadde oppdaget «et av de største angrepene mot iPhone-brukere noensinne».

Enkelte medier har i ettertid hevdet at angrepene skal ha vært støttet fra øverste hold i Kina, og at målet har vært en bestemt gruppe muslimer.

– Skjedde aldri

I Google-innlegget, som ble publisert 29. august, skrev selskapet at de oppdaget fem sikkerhetshull i iOS 10, iOS 11 og iOS 12.

Senere ble det også kjent at sårbarhetene gjelder både Windows og Android.

Annonse
Men Apple er ikke enig i det Google skriver og nå slår selskapet tilbake.

I en pressemelding fredag skriver Apple at Googles blogginnlegg, «som ble publisert seks måneder etter iOS-patchene ble lansert, skaper et falskt inntrykk av “masseutnyttelse”, noe som for iPhone-eiere skapte frykt for at enhetene deres hadde blitt kompromittert. Men det skjedde aldri», skriver Apple.

Apple skriver også at det «sofistikerte angrepet var snevert fokusert og ikke en bredt utnyttet».

«Angrepet påvirket færre en et dusin nettsider som fokuserte på innhold relatert til Uighur-miljøet (en gruppe muslimer, journ. anm). Men uavhengig av omfanget på angrepet tar vi sikkerheten til våre brukere ekstremt seriøst».

– Var allerede i gang med å fikse det

«Alle bevis indikerer at disse nettsideangrepene kun var operasjonelle i en kort periode, omtrent to måneder, ikke “to år”, som Google antyder».

Cupertino-giganten legger også til at de løste problemet «bare ti dager etter at vi fikk vite om det».

«Da Google tok kontakt med oss var vi allerede i ferd med å fikse de utnyttede sårbarhetene», skriver Apple.

Du kan lese Googles blogginnlegg her, og den komplette Apple-uttalelsen her.

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse