Ring kamera overvåkning
Rings Neighbour-app er ikke ukontroversiell.

Annonse


Frykter at Ring-kameraer skal bidra til rasisme

Amazons Ring har skapt overskrifter flere ganger i løpet av det siste året. Blant annet har selskapets tette samarbeid med politiet skapt bekymring for folks personvern og frykt for utbredt overvåkning.

Les også: Ring lager smarte dørklokker med kameraer – ansatte kan ha spionert på kunder over hele verden

At Amazon nå ønsker å kombinere Ring-kameraene med avansert teknologi for ansiktsgjenkjenning, gjør det ikke mindre kontroversielt.

– Jeg ble skremt

Nå krever Senator Edward Markey at Ring svarer på spørsmål knyttet til bekymringene. I et brev adressert Amazon-sjef Jeff Bezos uttrykker Markey bekymring for at Rings kontroversielle «Neighbours»-app skal skape et overvåkningsnettverk som bidrar til rasisme i lokalmiljøet.

Annonse
Markey sier at han ble «skremt over å høre om Rings arbeid med ansiktsgjenkjenningsteknologi» og han synes det er hårreisende at Amazon markedsfører denne teknologien mot politidepartementer.

Tok politikere for å være kriminelle

Ansiktsgjenkjenningsteknologi har blant annet gjentatte ganger vist seg å feilidentifisere svarte mennesker. En studie fra 2018 demonstrerte også teknologiens svakhet da 28 Kongress-medlemmer på feilaktig vis ble matchet opp mot en database bestående av 25 000 offentlig arrestasjonsbilder.

Markey frykter at Rings kamerasystemer skal utgjøre en trussel mot personvernet og antyder at bruk av teknologien kan være et brudd på borgerrettighetene.

«Selv om Amazon markedsfører Ring som Amerikas “nye vaktbikkje for nabolaget”, lagrer teknologien video fra flere millioner husholdninger og fanger opp video av utallige forbigående som ikke er klare over at de filmes», skriver Markey i brevet.

Krever svar

I brevet ber Markey Amazon-sjefen om å levere en liste som viser oversikten over alle politiavdelinger som har tilgang til videopptak fra Ring-kameraer. I tillegg krever han å få vite mer om selskapets planer for ansiktsgjenkjenning.

Ring har ikke kommentert saken, ifølge Reuters.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse