Portabel PS2
PS2 får et nytt liv i denne håndholdte varianten.

Annonse


Ser du hvilken spillkonsoll dette er?

På verdensbasis har Sony solgt 155 millioner eksemplarer av PlayStation 2, noe som gjør den til verdens mest solgte konsoll.

Nå er det lenge siden PS2 hadde sin storhetstid, men det har ikke stoppet Reddit-brukeren Darkwingmod fra å gjøre en gammel drøm til virkelighet. Han har nemlig laget en portabel PS2-utgave som han kaller PIS2.

Ikke emulering

Den håndholdte konsollen består av original PS2-maskinvare og en Raspberry Pi 2. Sistnevnte sørger for å laste spillfiler over til en ethernet-tilkoblet SMB-server. Det er altså ikke snakk om emulering her og Darkwingmod sier at spillene kjører i tilnærmet full hastighet.

90 minutter

For å få til dette har teknologientusiasten tatt hovedkortet fra en PlayStation 2 Slim og plassert det i et håndholdt format. Skjermen er kompatibel med VGA og kompositt-signaler og det innebygde batteriet varer i 90 minutter og lades via en PS2-strømkabel.

Annonse
Free MCBoot

Enheten har også en ekstern minnekortleser. I tillegg har den et minnekort med Free MCboot installert. Dette er en programvare som lar brukere kjøre usignert kode. Når dette blir brukt på en vanlig PS2 kan man kjøre brente spill-DVD-er. Men på PIS2 kan Free MCBoot gjøre det mulig å kjøre spill som er overført til SMB-serveren.

Se PIS2 i aksjon her:

Kilde:
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse