Apple Tile
Vi får kanskje høre mer om Apples sporingsbrikker 10. september.

Annonse


Derfor bør Tile frykte Apples sporingsbrikker

I juni begynte ryktene først å svirre da utvikleren Steve Moser fant noen interessante referanser i koden for den nye «Hvor er…?»-appen i iOS 13.

Det var referansen «Tag1,1» som fanget oppmerksomheten hans. Kunne dette være den ryktede sporingsbrikken som Apple angivelig jobber med?

Brikker du kan feste på «alt»

Mer ved ble kastet på bålet da MacRumors i forrige uke oppdaget nye detaljer om sporingsbrikken i iOS 13-koden.

Det meste tyder nå på at Apple faktisk planlegger å lansere en slik sporingsbrikke. I dag er det Tile som dominerer dette markedet med sine brikker. Apples sporingsbrikke kan trolig i likhet med Tile festes til det meste – ryggsekker, lommeboken, nøklene og så videre.

Annonse


Får noe Tile mangler

Men nå har også Apple-analytiker Ming-Chi Kuo uttalt seg om det ryktede produktet. I et kinesisk-språklig notat han har skrevet, og som er delt med TF International Securities, hevder Kuo at Apples brikker får «ultra-wideband» (UWB)-teknologien. Stemmer dette kan det bety at Tile må møte sterk konkurranse fra Apple.

Mer nøyaktig

Årsaken er at Tile kun benytter seg av Bluetooth LE og Wi-Fi for å lokalisere tingene dine. UWB-teknologien er imidlertid mer presis og flinkere til å finne den nøyaktige posisjonen innendørs. Det kan gi Apple et fortrinn i konkurransen. UWB benytter seg av radio-teknologi som fungerer over korte distanser og som bruker lite strøm. Ifølge Electronic Design skal UWB være opptil 100 ganger så nøyaktig som Bluetooth LE og Wi-Fi.

Det hele fungerer ved at distansen mellom to UWB-enheter måles ved å regne ut hvor lang tid det tar for en radiobølge å passere mellom enhetene.

«I praksis er UWB-signalene i stand til å på en effektiv måte måle distansen mellom to enheter med en nøyaktighet ned til 5-10 cm, i motsetning til Wi-Fi og Bluetooth som har en nøyaktighet på omtrent 5 meter», skriver Electric Design.

Kuo forventer at samtlige av årets iPhone-modeller støtter UWB-teknologien.

Det er foreløpig uklart om Apples sporingsbrikker vil benytte seg utelukkende av UWB-teknologien eller om de også støtter Bluetooth LE og Wi-Fi.

Fungerer som Tile

Sporingsbrikkene, som foreløpig går under navnet «Apple Tags», kommer til å være tett integrert med «Hvor er…?»-appen i iOS 13. Det vil blant annet være en egen «Item»-kategori for sporing av Apple Tag-produkter.

Kommer du for langt bort i fra dingsen din vil du bli varslet via appen. Hvis du ikke finner dingsen kan du trykke på en knapp, hvorpå tag-en vil lage en lyd.

Ja, det minner veldig om Tile!

Vi får trolig høre mer om sporingsbrikkene under Apples keynote 10. september.

Kilde:
MacRumors

Annonse