Light Phone 2
Light Phone 2 lanseres I oktober.

Annonse


Denne er for deg som hater smarttelefonen, men ikke vil ha en dumtelefon

«Jeg brukte denne i to uker – det ble ikke slik jeg forestilte meg» – det var tittelen på en sak undertegnende skrev for ITavisen i 2015. Som et testprosjekt ble smarttelefonen byttet ut med en gammeldags «dumtelefon», og opplevelsen var både befriende og utfordrende.

Det mest grunnleggende

Spoler vi fire år frem i tid er bruken av dumtelefonen for lengst et avsluttet kapittel, men ikke et glemt kapittel. Problemstillingen er det fortsatt; de smarte enhetene har en bemerkelsesverdig evne til å infiltrere og i noen tilfeller ta over livene våre.

Nettopp dette forsøker Light å gjøre noe med. Light lanserte sin første modell i 2017, men nå er oppfølgeren Light Phone 2 her. Som navnet tilsier er dette en «lettmobil». Den er ikke en smarttelefon, men heller ikke en klassisk dumtelefon.

Den har bare noen få funksjoner. Samtaler, SMS-er og alarm. That’s it.

Annonse
Det er ingen apper å spore, hverken for sosiale medier, musikk eller video-strømming. Her er det minimalisme som gjelder.

En telefon som ikke bråker

Til tross for mangelen på funksjonalitet har Light blitt lagt merke til på internett. Den originale Light-modellen ble lansert på Kickstarter i 2015 og samlet inn over 400 000 dollar.

«Vi følte at den må ha en annerledes følelse. Den må se og føles annerledes ut. Et annet brukergrensesnitt. Vi ønsker et verktøy som ikke er distraksjon, som ikke bråker», har Light-gründer Kai Tang tidligere sagt til Business Insider.

Pengene strømmet inn

2017-modellen ble levert til 15.000 kunder, men selskapet klarte ikke å håndtere etterspørselen. Light skal ha gått tom for deler og bestemte seg for å satse videre mot andre generasjon. I mars i fjor ble en ny kampanje lansert på Indiegogo. Også denne gangen rant pengene inn. Det ble samlet inn 600 000 dollar på bare ti timer, og da kampanjen ble avsluttet var beløpet på 3,5 millioner dollar.

Foxconn har også spyttet inn penger i prosjektet, det samme har en rekke prominente investorer, blant annet Lyft-presidenten og den tidligere toppsjefen i Pinterest. Totalt har Light samlet inn nesten 12 millioner dollar.

Lanserer ny modell med e-ink-skjerm

Nå er Light Phone 2 offisielt avduket. Den har fortsatt et minimalistisk design. Ifølge Tang er fargene basert på de lyseste og mørkeste fargene til elektronisk blekk.

Men til tross for minimalismen har telefonen faktisk en del moderne teknologi på innsiden. Den har hodetelefon-utgang, GPS, Bluetooth og Wi-Fi. Ifølge Light skal telefonen kunne vare opptil tre dager, eller opptil syv dager med lett bruk.

Light ville egentlig benytte seg av USB-C i Light Phone 2, men på grunn av plassbegrensninger endte de opp med micro-USB.

Kommer flere funksjoner

I motsetning til originale Light har Light Phone 2 en skjerm med elektronisk blekk. I tillegg kan du sende og motta SMS, noe første generasjon ikke kunne.

Men Light planlegger også å lansere flere funksjoner etter hvert. Musikk, veibeskrivelser og bildeling (Uber, Lyft).

– Vinden har snudd

Noe Light ikke var forberedt på, var at mange kunder kjøpte Light-telefonen til barna sine. Men fordi det skjedde, planlegger selskapet å lansere en «finn min telefon»-funksjon etter hvert.

– Da vi startet for fem år siden skjønte ikke folk hvorfor vi gjorde dette. Men spesielt i løpet av det siste året kan vi se at vinden har snudd, sier Tang til Business Insider.

Light Phone 2 koster 250 dollar, omlag 3 100 kroner og leveres i disse dager til personene som støttet prosjektet på Indiegogo.

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse