Samsung brettbar patent
Basert på patenter er det ikke utenkelig at neste brettbare enhet fra Samsung ser slik ut.

Annonse


Avslører nye detaljer om Samsungs neste brettbare telefon

Galaxy Fold har vært utsatt en rekke ganger, men mye tyder på at den brettbare telefonen nærmer seg lansering.

Samsung har på nytt åpnet opp for at brukere kan melde sin interesse for produktet, og Twitter-brukeren @evleaks hevder at ny lanseringsdato er 27. september.

Teknologi-messen IFA er uansett like rundt hjørnet, så ikke se bort i fra at Samsung offentliggjør datoen der.

Men til tross for at Samsung har måttet bruke enorme ressurser på å rette feilene med Galaxy Fold, har deler av selskapet allerede satt i gang arbeidet med deres neste brettbare enhet.

Annonse


Ny formfaktor

Nå kan Bloomberg avsløre flere detaljer rundt en hittil ubekreftet brettbar telefon. Nettstedet hevder at Samsung planlegger å lansere en ny modell neste år, men denne gangen med en helt annen formfaktor.

Enheten skal visstnok ligne en tradisjonell klapptelefon, kanskje ikke så ulikt hvordan Motorola gjør det med sin brettbare Razr-telefon. Vi har også sett et Samsung-patent som hinter til et slikt design tidligere.

Skjermen skal angivelig være på 6.7 tommer, og den brettes innover. Når den er sammenbrettet skal den være lommevennlig takket være sin kvadratiske formfaktor. Det hevder Bloombergs kilder, som visstnok «har kjennskap» til Samsungs produktplaner.

Design-bevisst

Ifølge Bloomberg vil den nye brettbare telefonen være tynnere enn Galaxy Fold. Men ikke minst; den vil også være billigere.

Ellers skal den komme med et frontkamera av typen punch-hole og to kameraer på baksiden. Samsung skal også teste sitt Ultra Thin Glass (UTG) for den indre skjermen.

Planen er altså å lansere denne neste år, men ifølge Bloombergs kilder avhenger dette av salgsprestasjonen og tilbakemeldingene for Galaxy Fold.

Uansett vil Samsung prøve å gjøre enheten appellerende for personer som ikke nødvendigvis er tech-nerder. Selskapet jobber med den amerikanske designeren Thom Browne om den kommende telefonen. Målet er å skape en enhet som også er interessant for personer som er opptatt av luksus, status og mote. Hvor godt dette sammenfaller med påstanden om at enheten blir billigere er vi dog mer usikker på…

Kilde:
Bloomberg

Annonse