iphone-xr-ytelse-11
iPhone XR-oppfølgeren har fått oppgradert RAM og yter noe bedre enn mobiltelefonen den erstatter.

Annonse


Økning i RAM-brikke og beskjeden ytelsesøkning, her er tallene for iPhone 11

Det er syv dager til vi offisielt får se det vi antar er døpt iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max. Førstnevnte av disse blir å anse som oppfølgeren til iPhone XR, og en fersk lekkasje skal ha det til at telefonen drar nytte av selskapets nye A13-brikke med N7 Pro-arkitektur for å oppleve en ytelsesøkning.

I samsvar med tidligere lekkasjer

Benchmark-testen som er gravet opp viser en iPhone med betegnelsen “iPhone 12,1” som kjører iOS 13.1. Hovedkortet er identifisert som N104AP, noe som samsvarer med Bloombergs rapport fra mai der det ble opplyst om at nestegenerasjons iPhone XR har kodenavnet N104 internt i Apple.

Den kanskje viktigste observasjonen er at iPhone 11 kommer med 4GB minne fremfor de 3GB man finner i ramkonfigurasjonen for iPhone XR – en oppgradering som samsvarer med Ming-Chi Kuo sine uttalelser tidligere i år. Til sammenligning har iPhone XS og XS Max 4GB fra før, uten at det denne gangen har vært særlige rykter som indikerer en tilsvarende økning for oppfølgerne til disse modellene.

Samme kjernestruktur

Informasjonen tyder dessuten på at A13-brikken har seks kjerner med tilsvarende struktur som i A12 med to og fire kjerner for prioritet av henholdsvis ytelse og effektivitet. Kjernene kjører i basisfrekvens 2.66GHz, til forskjell fra A12 der kjernene var aktive i 2.49GHz.

Annonse


Oppgraderingene ser ut til å ha gitt en helt grei økning i ytelse, først og fremst i singelkjerne-aktiviteter der økningen tilsvarer litt over 12 prosent. På flerkjernerstesten er situasjonen en annen men nærmest identisk ytelse, muligens skyldes dette en utenforstående faktor som de fremtidige testene vil få bukt med.

Kilde:
MacRumors

Annonse