Du kan installere Windows 10 ARM på Lumia 950. Det er litt prakk, men det går.

Annonse


Kom nesten i mål, men når gir de opp prosjektet

Lumia 950 og 950 XL skal i utgangspunktet bare kunne kjøre Windows 10 Mobile. Det er kjipt, for det OS-et har Microsoft valgt å ta livet av.

Blåser liv i telefonene

Men ivrige utviklere har klart å installere Windows on Arm (WoA), altså en komplett Windows 10-utgave, på de fire år gamle Lumia-telefonene. Vi har skrevet om dette flere ganger. Vi har allerede sett noen spille Fallout på telefonen. Vi har også skrevet en guide for deg som ønsker å prøve Windows 10 ARM for 950/950 XL.

Til tross for fremgangen i prosjektet er det ingen hemmelighet at ytelsen er så som så, og at en rekke kompatibilitetsproblemer melder seg for brukere som tester dette.

Flere sensorer fungerer

Men nå har utvikleren Gustave Monce gode nyheter å melde. Ifølge Monce, som er en av utviklerne bak prosjektet, fungerer programvaren nå med langt flere av telefonenes sensorer. Dette inkluderer både kompasset, gyroskopet, akselerometeret og lyssensoren.

Annonse
Det er også verdt å nevne at Wi-Fi-støtte kom på plass tidligere i august. Dette gjelder dog kun Lumia 950, ikke XL-modellen.

I Twitter-innlegget nedenfor kan du se alle sensorene som nå fungerer:

Over og ut for prosjektet

Dessverre har Gustave Monce bestemt seg for å avslutte det videre arbeidet med å gjøre Windows 10 ARM-opplevelsen komplett for Lumia-telefonene. Årsaken er at de resterende utfordringene er for vanskelig å komme seg forbi.

Endringene som er omtalt i artikkelen du har lest nå kommer likevel til å bli lansert i en kommende oppdatering. Har du en Lumia 950/950 XL liggende som samler støv? Da kan du følge denne guiden for å installere Windows 10 ARM på telefonen.

Kilde:
Neowin


Annonse


Annonse


Annonse