minecraft-nettleser-javascript-microsoft
Microsoft har nulltoleranse for at spillet deres publiseres i sin helhet på nettlesere. Det bryter med både DMCA- og varemerkerettigheter, mener de.

Annonse


Setter en stopper for Minecraft i nettleseren

Minecraft har rukket å bli et svært populært spill gjennom årene, slik at det er ingen overraskelse at spillet med relativt beskjedne krav til systemspesifikasjoner har funnet sin vei til nettlesere av alle ting. Mannen bak et ferskt prosjekt har nå fått klar beskjed av Microsoft om å fjerne spillet, med begrunnelse i brudd på DMCA-vilkår og andre rettigheter som selskapet har.

Laget av taiwansk student

Det populære spillet ble utviklet og lansert av svenske Markus Persson sammen med Mojang i 2011, før Microsoft kjøpte opp spillet i 2014 for omlag 22 milliarder kroner etter dagens kurs.

Spillet har siden den tid blitt tilgjengelig på en haug plattformer, men Microsoft går altså ikke med på at nettlesere er blant disse, og i hvert fall ikke gjennom en tredjepart – som i dette tilfellet er en taiwansk student med masse fritid. Fra før av har man kunnet spille Minecraft Classic direkte i nettleseren på classic.minecraft.net, men studentens planer om å hente hele Minecraft gjennom Javascript faller ikke i god jord hos Redmond-giganten.

Slipper å installere spillet, og starter med færre klikk

På Github-siden som nå er slettet skal studenten Ian Huang ha skrevet at MC.JS henter det bestselgende spillet til nettlesere takket være Javascript. Noe av motivasjonen skal visstnok ha bestått i å eliminere behovet for en ekstra app, slik at du er klar til å spille med færre klikk.

Annonse


Github tok ned spillsiden på eget initiativ etter å ha mottatt DMCA-varselet av Microsoft, så det er usikkert om spillet i nettleserversjon er borte for alltid eller om Huang finner en alternativ måte å distribuere det på.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse