Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Forbes siterer kilder på at Google selv skal være rammet av hackerangrepene som den siste tiden er omtalt. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Hackeskandalen med iPhone skal også ha rammet Android og Windows

Og nå vet vi hvem som var målet for angrepene.

Forrige uke skrev vi om Googles funn i Project Zero der noen av deres sikkerhetsforskere hadde avdekket at iPhone-brukere i flere år har vært utsatt for hackerangrep uten å ha en anelse om det. I en litt brå utvikling så kommer det frem av en Forbes-rapport at Googles egne operativsystem sammen med Microsoft sitt har blitt utsatt på samme måte.

Brukt for å holde kontroll på et av landets minoriteter

Av rapporten går det dessuten frem at undersøkelsene for å finne opphavet til angrepet peker i retning Kina, og at det dreier seg om et statsstøttet tiltak for å spionere på Uighur-minoriteten i landet.

Sikkerhetshullet skal altså ha blitt oppdaget tidligere i år men offentliggjort for første gang nå på tirsdag.

Apple skal av Googles team rundt februartider ha fått en frist på syv dager til å rette hullet. I korte trekk skal feilen ha gått ut på at enkelte nettsider hadde som oppgave å infisere de besøkende for å hente tilgang til privat data, måtte det være lokasjonsdata eller personlig og kryptert informasjon fra applikasjoner som WhatsApp, Telegram og iMessage.

Har ikke mer informasjon å gå ut med

Til tross for at det tidligere ble fremstilt som at kun iPhone-enheter var påvirket av hullet så viser dette seg å ikke stemme ifølge kilder med kjennskap til detaljene i saken. Til Forbes er det blitt fortalt at både Google og Microsoft sine mobiloperativsystemer har blitt påvirket av de samme nettstedene. Omfanget er ukjent, men det er ikke vanskelig å se for seg at også folk utenfor Uighur-minoriteten har blitt påvirket til en viss grad.

På spørsmål om hvordan Android-brukere har blitt påvirket så forteller Google at de ikke har noe ytterligere informasjon å meddele.

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: android, Google, iphone, Microsoft