google-apple-iphone-kina
Forbes siterer kilder på at Google selv skal være rammet av hackerangrepene som den siste tiden er omtalt.

Annonse


Hackeskandalen med iPhone skal også ha rammet Android og Windows

Forrige uke skrev vi om Googles funn i Project Zero der noen av deres sikkerhetsforskere hadde avdekket at iPhone-brukere i flere år har vært utsatt for hackerangrep uten å ha en anelse om det. I en litt brå utvikling så kommer det frem av en Forbes-rapport at Googles egne operativsystem sammen med Microsoft sitt har blitt utsatt på samme måte.

Brukt for å holde kontroll på et av landets minoriteter

Av rapporten går det dessuten frem at undersøkelsene for å finne opphavet til angrepet peker i retning Kina, og at det dreier seg om et statsstøttet tiltak for å spionere på Uighur-minoriteten i landet.

Sikkerhetshullet skal altså ha blitt oppdaget tidligere i år men offentliggjort for første gang nå på tirsdag.

Apple skal av Googles team rundt februartider ha fått en frist på syv dager til å rette hullet. I korte trekk skal feilen ha gått ut på at enkelte nettsider hadde som oppgave å infisere de besøkende for å hente tilgang til privat data, måtte det være lokasjonsdata eller personlig og kryptert informasjon fra applikasjoner som WhatsApp, Telegram og iMessage.

Annonse
Har ikke mer informasjon å gå ut med

Til tross for at det tidligere ble fremstilt som at kun iPhone-enheter var påvirket av hullet så viser dette seg å ikke stemme ifølge kilder med kjennskap til detaljene i saken. Til Forbes er det blitt fortalt at både Google og Microsoft sine mobiloperativsystemer har blitt påvirket av de samme nettstedene. Omfanget er ukjent, men det er ikke vanskelig å se for seg at også folk utenfor Uighur-minoriteten har blitt påvirket til en viss grad.

På spørsmål om hvordan Android-brukere har blitt påvirket så forteller Google at de ikke har noe ytterligere informasjon å meddele.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse