WIndows 10 cloud download
«Cloud Download» er en ny måte å tilbakestille PC-en på.

Annonse


Microsoft har aktivert ny funksjon i Windows 10

I Windows 10 Preview med byggversjon 18970 har Microsoft aktivert den nye funksjonen som vi omtalte i denne artikkelen i august.

Funksjonen lar deg gjenopprette Windows ved å laste ned en OS-et fra skyen. Dette er for øvrig en funksjon som MacOS har hatt i årevis.

Dette skriver Microsoft om funksjonen:

«Tilbakestilling av PC-en tilbyr nå brukerne et nytt valg for å laste ned Windows eller bruke lokal reinstallering. Tidligere var Tilbakestill PC-en kun i stand til å gjøre en lokal reinstallasjon og ville bygge en ny Windows-installasjon fra eksisterende Windows-filer. Da denne funksjonen ble introdusert i Windows 10 1507, tilbød det fordelen med å gjøre Windows i stand til å gjennomføre reintallasjon uten å behøve ekstra diskplass for å lagre en komprimert backup-kopi av Windows på en gjemt partisjon. Vi lyttet til deres tilbakemeldinger om at noen av dere ville foretrukket å bruke høyhastighets internettilkobling for å fremskynde denne prosessen ved å bare laste ned Windows».

Annonse


Mister appene

Velger du å installere Windows fra skyen vil du miste alle apper du har installert. Hvis du i tillegg velger «fjern alt»-muligheten forsvinner også dine personlige filer.

Når du laster ned Windows fra skyen får du den samme byggversjonen som allerede var installert.

Merk deg at funksjonen fortsatt er i beta, så det kan være lurt å vente på den offisielle lanseringen før du tar den i bruk.

Kilde:
Microsoft

Annonse