Løsepengevirus tannlege
Amerikanske tannlegekontorer er låst ute fra egne datasystemer.

Annonse


400 tannlegekontorer rammet av løsepengevirus

Løsepengevirus er en type skadevare som låser offeret ut fra sin egen datamaskin. For å få tilgang til PC-en igjen, og dataene som ligger på den, må offeret betale. Det er i hvert fall det angriperne gir inntrykk av.

Vi har tidligere skrevet om dette denne formen for skadevare:

Les også: Denne byen betaler hackere fem millioner

Angrep leverandører av nettbasert tannlege-portal

Nå har flere hundre tannlegekontorer i USA blitt rammet av løsepengevirus.

Annonse
Angrepene har vært rettet mot Digital Dental Record og Percsoft. Dette er selskaper som tilbyr nettbaserte tjenester for tannlegekontorer.

I tjenestene ligger både røntgen-undersøkelser og andre viktige pasientdata for tannlegekontorer over hele USA. Som følge av løsepengeviruset mistet tannlegekontorene tilgangen til disse dataene, skriver CNN.

Det skaper problemer for tannlegene.

– Vi har ingen tilgang til pasientens data, inkludert timeplaner, røntgen-undersøkelser eller betalingshistorikk. Tannlegen kan ikke utføre behandlinger uten en historikk eller røntgen-bilder, sier klinisk koordinator ved Dentistry Design, Shae Johnson, til CNN.

Har betalt

Ca 100 av tannlegekontorene skal ha fått tilbake tilgangen iløpet av de siste dagene. Ifølge ZDNet ble angrepene gjennomført forrige helg og oppdaget mandag, da ansatte ved tannlegekontorene kom tilbake på jobb.

Det er foreløpig ikke kjent om noen av ofrene har betalt hackernes krav, men ZDNet hevder at både Percsoft og Digital Dental Record har betalt for å få tilgang til en nøkkel som kan låse opp de krypterte dataene. Selskapene har også kontaktet FBI for bistand, melder CNN.

Kilde:
CNN / ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse