Elon Musk
Igjen ryster Elon Musk kryptomarkedet.

Annonse


Musk: – Vi kommer til å bli forbigått av datamaskiner på alle områder. Jeg garanterer det

Denne uken arrangeres World Artificial Intelligence Conference i Shanghai, og Elon Musk var på plass for å snakke om fremtidens teknologi-utfordringer.

Den frittalende oppfinneren har ikke et utelukkende positivt syn på kunstig intelligens.

– Vi kommer til å bli forbigått (av datamaskiner, journ. anm) på alle mulige måter. Jeg garanterer det, sa Musk under seansen, der også Alibaba-styreformann Jack Ma var til stede.

– Telefonen din kan knuse verdensmesteren i sjakk

Musk, som blant annet er toppsjef i Tesla og SpaceX – to selskaper som begge benytter seg av kunstig intelligens i sine produkter og tjenester – peker blant annet på sjakk når han skal fremheve AI-ens framskritt den siste tiden.

Annonse


– Telefonen din kan knuse verdensmesteren i sjakk, bokstavelig talt, sa Musk.

Dette er langt i fra første gang Musk deler sine AI-spådommer for framtiden. I 2017 delte han sin bekymring for at økt global AI-konkurranse skal kunne føre til tredje verdenskrig.

I tillegg til å lede Tesla og SpaceX, er Musk involvert i AI på flere måter. Han er både medgrunnlegger av, og investor i non profit-organisasjonen OpenAI.

Alibaba-styreformann: – Umulig

Open AI ble opprettet for å forske på og bidra til at den kunstige intelligensen vi utvikler er trygg og gagner menneskeheten.

– Vi bør gå ut i fra at vi er veldig dumme. Vi kan definitivt utvikle ting som er smarte enn oss selv, sa Musk under konferansen.

Alibaba-styreformannen delte imidlertid ikke Musks syn. Han bemerket overfor Musk at det aldri har kommet et menneske, eller en mygg for den saks skyld, ut av PC-en.

– Jeg har aldri i livet mitt (…) tenkt at mennesker vil bli styrt av maskiner. Jeg tenker aldri på det. Det er umulig, sa Jack Ma.

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse