fly
Quantas har bannlyst samtlige MacBook-modeller for innsjekking.

Annonse


Bannlyser samtlige MacBooks

Etter at det i juli ble kjent at MacBook Pro 15-modeller fra 2015 ble bannlyst, er det per august et totalforbud på samtlige MacBook-modeller om man flyr med et selskap i utlandet.

Apple har for lengst startet tilbakekalling av denne modellen med batteriutfordringer som i verste fall kan medføre overoppheting og potensielt brann.

Sier nei til alle MacBook Pro

Men her er problemet til flyselskapene: det er knapt mulig for en ekspert og se forskjell mellom nyere modeller, og man kan ikke regne med at alle klarer å skille mellom en 2015 og en 2019-modell, derfor har Virgin Australia bannlyst sine kunder fra å sjekke inn alle MacBook-maskiner, uansett om det er Pro eller Air – man må altså ta den med seg inn med resten av det man ønsker å ha tilgang til under turen.

2015-modellen må skrus av

Qantas, som flyr innenlands i USA, har valgt en annen løsning: ingen får bruke 2015 MacBook Pro-modellen under flyturen. Maskinen må dessuten være avslått. Det sier seg jo selv, da dette er modellen Apple selv har valgt å kalle tilbake.

Annonse
Uansett er den foreløpige konklusjonen at overoppheting av batterier, i mobielr så vel som bærbare, er et problem vi ikke blir kvitt med det første, og siden det er mange maskiner som ser like ut, er det vanskelig for flyselskapene og overholde alle lover og regler.

Kilde:
Mashable

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse