Telltale Games
Kan Telltale gjennoppstå fra asken?

Annonse


Stort spillstudio gjenoppstår

Telltale Games – best kjent for The Walking Dead og Game of Thrones-spillene, hadde et turbulent 2018. Studioet ble blant annet kritisert for å ha en svak ledelse og en usunn kultur, og til slutt endte det hele opp med masseoppsigelser og til slutt en fullstendig nedleggelse av selskapet.

Skal blåse liv i selskapet

Men LCG Entertainment og en gruppe investorer har nå kjøpt rettighetene til selskapets navn og eidendeler. Nå planlegger de å gjenoppta driften.

Det er mobilspill-veteranen Jamie Ottilie og programvare-utvikleren Brian Waddle som nå skal lede selskapet til nye høyder. Eller et nytt bunnpunkt, hvis det går skeis.

«Vi mener at det fortsatt er mye liv i merkevaren og franchisen og vi gleder oss til å bygge videre på arven etter selskapets historieformidling», sier Ottilie i en uttalelse.

Annonse
Gamle Telltale-ansatte får freelance-kontrakter

Det nye studioet skal ha hovedsete i Malibu i Los Angeles. Derfra vil selskapet re-lansere utvalgte spill og utvikle nye spill i noen av «selskapets bestselgende merkevarer».

For å få til dette har det gjenoppståtte spillselskapet ansatt flere nøkkeltalenter som var med i Telltale før nedleggelsen i fjor. Det nevnes dog ingen spesifikke navn. De fleste av dem får heller ikke fulltidsansettelse, men må jobbe på freelance-kontrakter, med lovnad om «mulig fast ansettelse i fremtiden».

Lover spennende nyheter

Telltale skal avsløre detaljer om fremtidige spillanseringer iløpet av de kommende ukene.

«Vi har noen spennende nyheter å dele snart. Vi skal prøve å ikke holde dem (fansen) på pinebenken, men vi tror at fansen vil bli fornøyd», skriver selskapet i uttalelsen.

De nye eierne har ingen bakgrunn fra forrige Telltale. Vi tipper at fansen fort kan frykte at dette bare blir melking av en merkevare for profitt. Tiden vil vise.

Har du troen på at Telltale kan lykkes?

Kilde:
Kotaku

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse