Starhopper
Starhopper gjennomførte en vellykket test nummer to.

Annonse


Så høyt har den aldri vært før!

I går kveld, amerikansk tid, gjennomførte SpaceX en vellykket test av sin Starhopper-rakett.

150 meter over bakken

Dette er andre gang raketten gjennomgår en slik test, men første gang den kommer så høyt i lufta. For mens den steg 18 meter til værs 25. juli, nådde Starhopper en mer imponerende høyde i går da den på toppunktet befant seg 150 meter over bakken. Der holdt den seg svevende i omtrent et minutt, før rakettens motorer sørget for å frakte den trygt ned til jordoverflaten.

Se hendelsen her:

Skal frakte oss til Mars

SpaceX bruker Starhopper for å teste rakettmotoren som skal brukes i Starship. Sistnevnte rakett er selskapets framtidsrettede rakett som om noen år skal kunne frakte mennesker til både Månen og Mars. Den er 55 meter høy, og skal haikes ut i verdensrommet ved hjelp av en enda større rakett kalt Super Heavy.

Annonse
Vil lande og lette fra andre planeter

Testene av Starhopper gjennomføres for å kunne evaluere teknologien, designet og materialet i raketten. Og som vi kan se i denne saken demonstrerer Starhopper at den kan gjennomføre en trygg nedstigning mot bakken (eller i framtiden; Mars).

Les også: Nå kan selskaper haike med SpaceX

Dette fungerer på mange måter som Falcon 9-rakettene – der teknologien sørger for å frakte raketten ned til bakken etter oppskytning.

Pensjoneres

Etter bare to Starhopper-tester, skal raketten allerede tre inn i pensjonistenes rekke. Ifølge SpaceX-sjef Elon Musk skal Starhopper nå kun skal brukes til å teste selskapets Raptor-motorer.

Fokuset dreies nå over til neste prototyp av Starship.

Kilde:
SpaceX

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse