microsoft-personvern
Nederlandske DPA har avdekket potensielle brudd i personvernrettigheter i Microsoft sin praksis rundt datainnsamling fra Windows 10, blant Home- og Pro-brukere.

Annonse


Oppdaget potensielt personvernsbrudd blant Windows-brukere – skal granskes

Ifølge nederlandske Data Protection Agency (DPA) skal Microsoft ha samlet inn data tilhørende Windows-brukere på både Home og Pro-versjoner. Reuters gjengir at dette er et potensielt brudd på personvernsrettigheter som nå granskes av det nederlandske tilsynet.

Microsoft er samarbeidsvillige

De potensielle bruddene skal DPA ha kommet over mens det ble testet for endringer i personvernstiltak. Reuters skriver at Microsoft skal ha vist samarbeidsvillighet overfor DPA og deres henvendelser hittil, men at det har blitt oppdaget en praksis der Microsoft samler inn data fra brukerne og at de på den måten fremdeles bedriver praksisen som omtales.

Funnene deres skal ha blitt sendt til deres irske motpart i Irish Data Protection Committee (DPC) i Irland der Microsoft har et av hovedkvarterene sine. De to skal være i innledende samtaler om situasjonen for å komme til enighet, og for å avdekke eventuelle brudd på personvernrettigheter.

Konstant fokus på å ivareta personvernrettigheter

Microsoft forteller i en uttalelse at de hele tiden er på utkikk etter muligheter til å forbedre tilgjengelige verktøy som stilles disponibelt for individuelle brukere og små bedrifter med Windows 10, og at de er fokusert på å beskytte personvernet til disse brukerne.

Annonse
Vi følger saken.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse