ulovlig-jetflicks-istreamitall-tiltalt
Åtte personer skal være tiltalt for å ha stått bak Jetflicks og iStreamitAll, som begge skal ha operert uten lisenser for innholdet.

Annonse


Åtte personer tiltalt for å drive ulovlige strømmesider

Skaperne av Jetflicks og iStreamitAll skal være tiltalt for å ha drevet to av de største nettsidene for ulovlig videostrømming i USA. De åtte personene ble av en storjury tiltalt for brudd på opphavsrett i forbindelse med deres kobling til nettsidene.

Bedre utvalg enn Netflix og Amazon Prime

Et av sidene skal ha markedsført med at de hadde et større utvalg med filmer og serier enn Netflix, Amazon Prime Video, Hulu og Vudo kombinert. De åtte individene skal ifølge retten ha reprodusert titusener filmer og serieepisoder uten tillatelse fra de rettmessige innehaverne.

De tiltalte er stort sett menn mellom 36 og 61 år. Samtlige var involvert i arbeidet med Jetflicks, men 36-årige Darryl Julius Polo forlot gruppen for å starte iStreamitAll på egenhånd der han tilbød haugevis med filmer.

Skaffet ikke gyldige lisenser

Jetflicks skal ifølge Engadget ha blitt startet opp allerede i 2009 som en betalt tjeneste for mobilenheter. Tjenesten ble priset til ti dollar i måneden eller 20 dollar per kvartal for muligheten til å strømme innhold på en rekke enheter, deriblant smarttelefoner, nettbrett og spillkonsoller.

Annonse


Ulikt Netflix og andre strømmetjenester så tok ikke Jetflicks-skaperne bryet med å skaffe seg lisenser for innholdet de tilbød. I stedet mener det amerikanske justisdepartementet at de lente seg på avanserte dataskripter for å skaffe innholdet fra nettsteder som The Pirate Bay og lignende.

Kilde:
Engadget

Annonse