Google Chromecast 2013
Den originale Chromecast-utgaven fra 2013.

Annonse


Har du denne Chromecast-utgaven?

Chromecast er en enkel, men nyttig enhet som lar deg strømme innhold direkte fra smarttelefonen, nettbrettet ditt eller PC-en din til TV-en.

Lever videre

Etter at første generasjons Chromecast ble lansert i 2013, har Google lansert 4K ChromeCast Ultra og Chromecast Audio, samt to maskinvare-oppdateringer for den originale Chromecast-enheten.

Men ettersom grunnfunksjonaliteten i Chromecast forblir den samme – strømming av innhold til TV-en – fungerer fortsatt den seks år gamle enheten til dette formålet.

Men selv om den fortsatt gjør jobben, kommer den ikke til å få store oppdateringer lenger.

Annonse
Ute i kulda

På Chromecasts support-side kan man se at den originale Chromecast-utgaven sitter på en eldre fastvare enn de nyere enhetene. De nyere Chromecast-enhetene er nå på fastvare-versjon 1.40.156414. Modellen fra 2013 er derimot på 1.36.157768. Dette gjelder den stabile fastvaren, men ser man på «preview»-versjonen ser det enda mørkere ut.

Originale Chromecast ligger nå på fastvare-versjon 1.36.159268​, mens de andre modellene er på 1.42.168007.

Kun feilretting og sikkerhetsoppdateringer

Det var 9to5Google som først omtalte oppdagelsen. Nettstedet har vært i kontakt med Google, som hadde følgende å si:

«Chromecast feiret nylig sin seksårsdag. Vi er henrykt over at noen av våre tidligste brukere fortsatt har glede av denne førstegenerasjonsenheten. Vi vil fortsette med å oppdatere den med feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer», skriver selskapet i en uttalelse.

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse