qualcomm-snapdragon
Qualcomm har ikke engang fått avsløre Snapdragon 865 før vi nå får servert rykter om oppfølgeren 875.

Annonse


Snapdragon 875 kan bli Qualcomms første 5nm-brikke

Det er ventet at Qualcomm i det vi nærmer oss årsslutt vil holde en konferanse der de annonserer Snapdragon 865-brikken sin til bruk i mobiltelefoner. Allerede må de likevel belage seg på at folk bryr seg litt mer om etterfølgeren som potensielt kalles Snapdragon 875 ifølge ryktene, en brikke som utvikles i samarbeid med taiwanske TSMC.

Lanseres i to varianter

Qualcomm skal ifølge en rapport som publisert av Sina og gjengitt av Wccftech gå sammen med Samsung om å bruke den samme teknologien som ble benyttet i produksjonen av Exynos 9825 – en mye omtalt produksjonsprosess som baserer seg på den forberede 7nm EUV-prosessen. Snapdragon 865 er ventet å lanseres i to varianter med kodenavnene “Kona” og Huracan”, begge med støtte for LPDDR5x-minne og UFS 3.0-lagring.

Forskjellen mellom de to skal visstnok relateres til 5G-tilkoblingsmuligheter, der den ene vil ha integrert 5G-modem.

Vender tilbake til TSMC for oppfølgeren

Interessant nok spås det at Qualcomm i 2021 vender tilbake til TSMC for Snapdragon 875 og 5nm-noder, en noe utspekulert tidslinje ettersom Samsung i april annonserte at de har greid å utvikle nettopp slike noder med 5nm-prosess som i deres tilfelle alene har tilsvart 20 prosent mindre batteribruk.

Annonse
Av rapporten går det frem at den taiwanske brikkeprodusenten har ferdigutviklet designet på infrastrukturen til potensielle 5nm-brikker og at dette blant annet gir kunder som Apple en mulighet til å teste ut fordelene når de kommer med sin A14-brikke.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse