Baidu har overtatt Googles andreplass.

Annonse


Smarthøyttaler-boom i Kina – Google forbigått

Smarthøyttalere er en produktgruppe som er under kraftig vekst. Iløpet av andre kvartal i år vokste dette markedet med 55,4 prosent. Totalt skal 26.1 millioner smarthøyttalere ha blitt levert til kunder i hele verden.

Kongen på haugen

Innenfor denne kategorien er Amazon markedsledende per i dag.

Det Jeff Bezos-eide selskapet leverte 6.6 millioner Echo-høyttalere iløpet av andre kvartal 2019. Det gir Amazon en markedsandel på 25.4 prosent.

Vokser raskt

Google har vært på en solid andreplass i lang tid, men det er det slutt på nå. Analyseselskapet Canalys melder nå at Baidu har overtatt andreplassen. Baidu er en relativt fersk leverandør av smarte høyttalere. Baidu gikk inn i dette markedet gjennom et samarbeid med Xiaodu i fjor. Det har høstet frukter for selskapet, som leverte 4.5 millioner enheter under samme kvartal i år. Baidu står dermed for 17.3 prosent av det totale markedet.

Annonse
– Google trenger en ny smarthøyttaler

Giganten Google leverte på sin side 4.3 millioner enheter, noe som gir dem en markedsandel på 16.7 prosent. Det er verdt å nevne at Google selger sine smarthøyttalere i hele verden, bortsett fra Kina. Baidu på sin side, leverer sine høyttalere kun i Kina.

– Googles overgang til Nest-merkevaren, samtidig som de retter kursen sin mot smarte skjermer, har vist seg å være en utfordring. Spesielt nå som de har begynt den globale utrullingen av sin Nest Hub-smartskjerm, sier Canalys-analytiker Jason Low.

– Google trenger nå raskt en ny smarthøyttaler som ikke er en skjerm for å gjenopplive forbrukerinteressen. De trenger også en robust markedsføringsstrategi for å bygge sin Nest-merkevare utenfor USA, sier Low.

Når det gjelder en ny smarthøyttaler som ikke er en skjerm, er det mye som tyder på at det skal avdukes av Google om kort tid:

Enorm vekst

På en solid fjerdeplass finner vi Alibaba, etterfulgt av Xiaomi på en femteplass. Begge disse har vokst med nesten 40 prosent sammenlignet med 2018.

Tallene viser at markedet for smarthøyttalere er i enorm vekst i Kina. Ifølge Canalys ble leveringene av smarthøyttalere i Kina doblet iløpet av andre kvartal. Totalt ble det levert 12.6 millioner enheter i landet, mens det i USA ble levert 6.1 millioner enheter.

Kilde:
Android Authority

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse