Tesla lading

Annonse


Hevder de kan lade både el-bilen og telefonen din på seks minutter

Det går ikke mange månedene mellom hver gang vi hører om en ny batteriteknologi som skal kunne revolusjonere hverdagen vår.

Den store revolusjonen har imidlertid latt vente på seg. Echion Technologies vil gjøre noe med nettopp det. Selskapet ønsker nå å kommersialisere en ny teknologi som skal kunne redusere ladetiden på elbiler og smarttelefoner betraktelig.

Lynrask lading

I dag tar det gjerne gjerne mellom 30 minutter og opptil 2 timer for å lade et mobilbatteri, avhengig av hvilken ladeteknologi telefonen støtter. Å lade en elbil tar mange timer, med mindre man benytter seg av en hurtiglader.

Echion hevder at at du skal kunne lade opp både telefonen din og el-bilen din på seks minutter.

Annonse


Erstatter material

Hvordan Echion skal klare å redusere denne tiden så betraktelig, er noe uklart. Jean De La Verpilliere i Echion kan avsløre at dette er mulig takket være en ny teknologi som innebærer at grafitt erstattes med noe annet. Hva «noe annet» er, vil De La Verpilliere ikke avsløre – han holder kortene tett til brystet foreløpig.

Jean De La Verpilliere startet selskapet mens han tok sin doktorgrad i nanovitenskap ved Cambridge-universitetet. Han hevder at han har utviklet et nytt material som kan brukes i lithium- og Li-ion-batterier.

– Pulveret er den sentrale komponenten i lithium-batterier. Men dette er et nytt pulver som lar deg lade opp på seks minutter – ikke 45 minutter. Dette inkluderer også bilen, så den elektriske bilen din blir like enkel å lade som det er å fylle drivstoff, sier De La Verpilliere til Cambridge Independent.

Tryggere

En annen fordel er at materialet ikke kan eksplodere.

– Problemet med det vanlige pulveret er at når du bruker hurtiglading, kan det forårsake en eksplosjon. Med det nye materialet – som jeg ikke kan fortelle dere mer om – vil det være mulig å lade uten noen form for sikkerhetsrisiko, til forskjell fra grafitt, sier han.

Vil kommersialisere allerede neste år

Selskapet har fått økonomiske midler fra Cambridge Enterprise, og pengene skal gå til å videreutvikle teknologien. I dag kan selskapet produsere 1 kg pulver om dagen, noe som er nok for et enkelt bilbatteri.

– Vi jobber med metoder for å lage pulver som er skalerbart og der 1 000 tonn kan bli laget enkelt på fabrikker. Vi har en prototyp nå og vi går nå videre mot kommersialisering tidlig neste år, sier De La Verpilliere, som legger til at selskapet er i samtaler med produsenter (OEM) om implementasjon av teknologien i produkter.

Investor: – De er overlegen

Newable Private Investing har også spyttet inn penger i selskapet. Investeringsdirektør Alex Sleigh har stor tro på teknologien.

– Som et investeringsteam følte vi at det Echion produserte var overlegent i forhold til alle andre i markedet, spesielt med tanke på tiden det tar å lade batteriene, sier Sleigh.

Det at Echion mottar støtte fra Cambridge Enterprise gjorde også valget om å investere i teknologien enklere.

– Det har gitt oss en stor selvtillit og forsterket vår syn på at majoriteten av fremtidens selvkjørende biler vil benytte seg av batteriteknologi.

Kilde:
Cambridge Independent

Annonse