apple_watch
Apple Watch har walkie-talkie-funksjon, men faktisk var planen å inkludere 900MHz walkie-talkie i iPhone, men etter bruddet med Intel ble prosjektet skrinlagt.

Annonse


Apple ga opp genial iPhone-funksjon

Apple Watch-modeller med støtte for watchOS 4 har walkie-talkie-funksjon mot andre Watch-enheter.

Skulle fungere på lange avstander

Så hvorfor har ikke iPhone noe av det samme? Kommunikasjonsmodellen hadde gjort det en god del kjappere og dele informasjon kjapt om man er uten LTE- og WiFi-muligheter.

Ifølge personer med kjennskap til Apples planer, var planen å utvikle teknologien med Intel for å muliggjøre kommunikasjon over lengre strekninger, altså noe annet enn Bluetooth.

Spørsmålet er hvor villige mobil-produsentene er til å forske frem slik teknologi nå som mobil-operatørene står klare med 5G. Med andre ord må man inkludere forretningshensyn for å skjønne situasjonen og hvorfor det kanskje aldri skjer.

Annonse
Ga opp etter Intel-brudd

En av grunnene til at prosjektet har stoppet opp, er et personen som var den største pådriveren, Rubén Caballero, ikke lenger jobber hos iPhone-produsenten. Caballero hadde ansvaret for Apples 5G-prosjekt.

En annen årsak er at Intel ga opp mobil-modem etter at Apple og Qualcomm kom til enighet om at førstnevnte skal handle modem fra selskapet i flere år fremover til Apple selv har utviklet sine egne modem – når den tid kommer kan det tenkes du vil kunne snakke med kompisen din over 900MHz-nettet selv uten nett, som i alpinbakker og på fjellet.

Spørsmålet er om noen i Android-leiren kommer dem i forkjøpet?

Kilde:
The Information

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse