Tesla tyveri
Tyvene klarte å stikke av med Tesla-en.

Annonse


Her stjeler tyvene Tesla-en på 30 sekunder

Forrige uke meldte en Tesla Model S-eier bilen sin stjålet fra en eiendom i England.

Ugjerningen ble fanget på film, takket være en Ring-dørklokke på huset. Videoen viser at tyvene brukte under 30 sekunder på å stjele bilen:

En av tyvene starter med å gå mot hoveddøren på huset, med en ryggsekk på magen. Han holder opp en antenne med begge armene, og en annen person står i nærheten av Tesla-en – klar til å åpne den og stikke av.

Forsterket nøkkelsignalet

Tyvene har antakelig brukt et triks som gjør det mulig å lure Tesla-ens datasystem til å tro at de har en ekte nøkkel. Dette gjøres ved å holde antennen i nærheten av den ekte nøkkelen. Antennen og en forsterker sørger deretter for å videreføre signalet fra den originale nøkkelen (som trolig hang på innsiden av døren) slik at Tesla-en låses opp.

Annonse


Dette er mulig takket være «passive entry»-funksjonen i Tesla-er. Funksjonen gjør det mulig å låse opp bilen når eieren nærmer seg.

Krav om PIN-kode var trolig slått av

Tyveriet som du ser i denne videoen er ikke et enkelttilfelle. Dette har skjedd før, og Tesla er klar over sårbarheten.

Som et ekstra sikkerhetstiltak introduserte selskapet i fjor en valgfri mekanisme som Tesla-eiere kan benytte seg. Den går ut på at eieren kan kreve at en PIN-kode på fire siffer må tastes inn før bilen kan kjøres noe sted.

Om denne funksjonen var aktivert i dette tilfellet, er ikke kjent.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse