xbox-microsoft-cortana
Microsoft forteller at de bruker dataen til å forbedre tilbudet.

Annonse


Dominoeffekten fortsetter: Microsoft har hørt Xbox-kommandoene dine

Vice meldte for et par uker tilbake at Microsoft-ansatte kan høre kommandoene du roper ut til Cortana i tillegg til samtaler en måtte ha med Skype Translator. Nå melder Vice i en oppdatering at de samme folkene kan lytte til stemmekommandoer på Xbox-enheten din.

Barnestemmer er normalt å høre

Både Vice og Motherboard melder nyhetene, som dateres tilbake de tidligere årene til Xbox One når konsollen kunne ta kommandoer gjennom Kinect. Praksisen skal ha blitt videreført med innførselen av mer avanserte Cortana.

Motherboard skal ha pratet med flere av de ansatte som sier at de fleste tilfellene dreide seg om at brukeren aktiverte en eller annen Xbox-funksjon med stemmen, mens det i blant dreide seg om at systemet ble aktivert av en tilfeldig lyd uten at brukeren var oppmerksom på dette. De ansatte forteller at de ofte hørte barnestemmer fra opptakene.

Skal gjøre brukeren bevisst

Microsoft er sist i rekken blant flere store selskaper som den siste tiden har mottatt kritikk for tilsvarende praksis, der ansatte har tilgang på opptak fra Siri, Alexa, Google Assistant og lignende. Etter avsløringen har ikke Microsoft kuttet praksisen sin på dette området, men de forteller at de fremover vil iverksette enkelte tiltak for å gjøre brukeren oppmerksom på at stemmen deres kan bli tatt opp og monitorert.

Annonse
Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse