Minecraft ray tracing
Minecraft kan med ray tracing bokstavelig talt sees på i et helt nytt lys.

Annonse


Minecraft har fått offisielt ansiktsløft – og nå kommer ray tracing til en mengde spill

Minecraft er ikke akkurat det spillet som scorer høyest på realisme, men det har heller aldri vært målet. Men det er like fullt mulig å få grafikken til å fremstå som mer realistisk enn den gjør til vanlig.

Hva passer vel da bedre enn å implementere ray tracing i spillet? Det er nettopp det Microsoft og Nvidia nå har gjort. Selskapene har annonsert at ray tracing offisielt kommer til Minecraft snart, gjennom en gratis oppdatering.

Gull er ikke lenger bare gult

«I den normale utgaven av Minecraft ser en gull-blokk ut som bare fargen gul, men med ray tracing skrudd på får du virkelig se det spektakulære høydepunktet, du ser refleksjonen og du kan til og med se refleksjonene til skapninger i den», sier Minecrafts Saxs Persson i en pressemelding.

Mojang og Nvidia har tatt i bruk såkalt «path tracing», eller «stisporing» på norsk, om du vil – og lagt til dette i Windows 10-utgaven av spillet. Det betyr at du kan få oppleve dramatisk bedre lyssetting og skyggelegging i spillet.

Annonse


Ikke overraskende trenger du kraftig maskinvare for å utnytte ray tracing. Det kreves nemlig en Windows 10-maskin med et RTX-kort.

Sjekk Minecraft med ray tracing:

Deja vu?

Vi klandrer deg ikke om du får en deja vu-følelse av å lese denne saken. Microsoft og Nvidias offisielle ray-tracing-versjon av Minecraft er nemlig ikke den første.

Tidligere i år slapp Sonic Ether en uoffisiell ray tracing-mod til Minecraft. Mod-en, kalt Sonic Ether’s Unbelievable Shaders, brakte mange av de samme funksjonene til spillet som Microsoft og Nvidia nå gjør med sin ray tracing-oppdatering.

Ray tracing-premiere for flere titler

Men det er også flere ray tracing-nyheter i melde i dag. Nvidia har også annonsert ray tracing for flere andre spill, inkludert Dying Light 2, Metro Exodus The Two Colonels DLC og SYNCED: Off Planet.

Selskapet har også vist frem ray tracing for Call of Duty: Modern Warfare, Control, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, Watch Dogs: Legion og Wolfenstein Youngblood.

Kilde:
Nvidia

Annonse