Buffering youtube
Denne sirkelen kan bli en mindre plage i fremtiden.

Annonse


Denne irriterende sirkelen kan snart være historie

Du har sikkert opplevd det; alt ligger til rette for en perfekt kveld med favoritt-serien din eller fotball-kamp på TV-en. Men så skjer det som blir starten på en real tålmodighetsprøve. Sendingen hakker, og buffer-symbolet dukker opp.

Etter noen sekunder fortsetter sendingen, før den på nytt stopper opp igjen. Joda, det er et lite problem i den store sammenhengen, når man ser det hele fra et større perspektiv. Men det er ikke alltid like lett, for buffer-hel*** kan være en pest og en plage.

Vanlig problem

Ofte skyldes den konstant avbrutte seer-opplevelsen at for mange utfører tunge oppgaver på nettet samtidig. Det kan for eksempel være at for mange i huset strømmer HD-innhold samtidig, noe som forringer opplevelsen for alle.

Men MIT-forskere fra Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) kan ha funnet en løsning på dette problemet. De har utviklet et system kalt Minerva.

Annonse
Gir båndbredden til den som trenger den mest

Systemet analyserer videoer før de strømmes for å sjekke hvor mye dårligere videokvaliteten blir hvis den strømmes i en lavere oppløsning. Basert på denne undersøkelsen kan Minerva avgjøre hvilken video som er best tjent med å få tildelt mer båndbredde, og visa versa – finne ut hvilken video som kan klare seg fint med mindre båndbredde. Deretter distribueres båndbredden i henhold til dette.

– Hvis fem personer i huset strømmer video samtidig, kan Minerva analysere hvordan videoenes visuelle uttrykk påvirkes av nedlastingshastigheten. Det kan deretter bruker den informasjonen for å tilby hver video den best mulige visuelle kvaliteten uten at opplevelsen blir dårligere for andre, sier MIT-professor Mohammad Alizadeh i en pressemelding.

Ingen bufring bedre kvalitet

En person som ser en krevende HD-film kan for eksempel tildeles mer båndbredde, mens personen som sitter i rommet ved siden av, og som ser på en morsom YouTube-video, mottar mindre båndbredde.

MIT-forskerne hevder at de var i stand til å redusere buffer-tiden med 50 prosent, og i en tredjedel av forsøkene ble ikke bare buffer-tiden eliminert, men videokvaliteten ble også forbedret.

En sammenligning mellom en video som strømmes med Minerva (høyre) og en video uten Minerva (venstre).

Kan bli gull verdt for Netflix

Minerva-teknologien kan også implementeres av verdens største strømmegiganter, slik som Netflix og HBO. Det kan potensielt bety en bedre seeropplevelse, ettersom disse tjenestene har veldig mange brukere samtidig, noe som kan føre til at videoer stopper opp.

Ingen maskinvareendringer er nødvendige, ifølge MIT-ekspertene. Systemet kan direkte implementeres av tjenestetilbydere (strømmetjenestene, YouTube osv).

Gjennombruddet vil nok ikke føre til at bufring blir eliminert totalt, men det kan i det minste bidra til å redusere problemet. Det skal bli spennende å se hvor godt teknologien fungerer i praksis, for eksempel hvor mye kvalitet du må ofre for en uavbrutt seer-opplevelse.

Kilde:
Venture Beat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse