Apple e-post falsk svindel
Mottakeren av denne e-posten stusset da det stod «kjøpt fra iPhone».

Annonse


ITavisen-leser stusset over denne detaljen i e-posten fra «Apple»

Det florerer av falske Apple-fakturaer på nettet og vi har tidligere advart mot denne typen svindelforsøk:

Les også: Nordmann: – Jeg ble lurt av denne Apple-svindelen og tapte 12 000 kroner
Les også: Apple: – Slik unngår du å bli lurt

Svindlerne har blitt flinke til å lage tilsynelatende troverdige e-poster, og det er dessverre ingen hemmelighet at mange går på limpinnen.

Heldigvis kan man ofte avsløre slike svindelforsøk ved å analysere språket og ordlyden i slike falske fakturaer. Men hva om språket er perfekt norsk? Da blir det straks noe vanskeligere.

Annonse
«Bestilt fra iPhone»

ITavisen har mottatt et tips fra en leser om at en ny sofistikert svindel-epost sirkulerer på nettet. Avsenderen av e-posten utgir seg for å være Apple, og ved første øyekast er det lite som tyder på noe annet. Teksten i e-posten er skrevet på prikkfri norsk, så man kan ikke bruke språket som rettesnor i dette tilfellet.

Men tipseren var likevel rask med å avsløre svindelforsøket. Først og fremst skyldtes det at han ikke eier en iPhone. I fakturaen stod det nemlig at iCloud-abonnementet, som “kunden” skulle belastes for, var bestilt via iPhone. Svindlerne tok rett og slett en sjanse, men bommet denne gangen.

Les også: Dette er ikke Apples nettside

Begynner man å lete finner man feil

Det var også et par andre mistenkelige detaljer i e-posten. Det stod ikke noe navn eller adresse på e-posten. Dette er noe Apple alltid har i sine offisielle fakturaer.

I «Fra»-feltet kan man se at «Apple NO» står oppført. Dette er garantert nok til at enkelte tror dette faktisk kommer fra Apple. Men som tipseren vår påpeker, er adressen falsk. I e-poster fra Apple står det for øvrig bare «Apple».

Nedenfor ser du et eksempel på hvor liten forskjell det er tekstmessig mellom en offisiell e-post fra Apple, og den falske e-posten som vår leser mottok.

Offisiell e-post fra Apple (ekte)

Falsk e-post (svindel)

Kilde:
Lesertips

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse