iOS kopi / klone
Corellium tilbyr kunder en virtuell iOS-kopi. Det får de egentlig ikke lov til, skriver Apple i et ferskt søksmål.

Annonse


Denne iOS-klonen får Apple til å se rødt: – De har kopiert alt. Koden, grensesnittet, ikonene – alt!

Visste du et det finnes et selskap som tilbyr en virtuell kopi av Apples mobil-OS? Vi klandrer deg ikke hvis svaret er nei.

De fleste av oss har ikke bruk iOS i et virtuelt miljø (virtuell maskin), men for sikkerhetsforskere (og hackere) kan et slikt verktøy være gull verdt. Ved å kjøre operativsystemet virtuelt åpnes det et hav av muligheter. Man kan for eksempel identifisere sikkerhetshull og avdekke andre feil.

En perfekt kopi

Men har egentlig Corellium lov til å tilby en iOS-klone for et slikt formål? Nei, mener Apple, som nå har saksøkt selskapet. Søksmålet ble levert til USAs distriktsdomstol for det sørlige distriktet i Florida.

Apple hevder at Corellium har stjålet iOS ned til minste detalj.

Annonse
– Corellium har enkelt og greit kopiert alt: koden, det grafiske brukergrensesnittet, ikonene – ja alt, skriver Apple i søksmålet.

Videre i søksmålet skriver selskapet:

«Corellium markedsfører eksplisitt sitt produkt som et som lar deg opprette “virtuelle” Apple-enheter. For en million dollar i året, leverer Corellium til og med en “privat” installasjon av produktet til hvilken som helst kjøper. Det finnes ikke noe grunnlag for at Corellium kan selge et produkt som legger til rette for opprettelsen av perfekte kopier av Apples enheter for noen som vil betale».

Frykter dette

Apple er spesielt kritisk til at Corellium ikke krever at kunder rapporterer inn oppdagede iOS-sårbarheter. Dette får Apple til å frykte at informasjonen om eventuelle hull skal ende opp i hendene på personer med one hensikter.

«Selv om Corellium tegner et bilde av seg selv som et selskap som tilbyr et forskningsverktøy for dem som prøver å finne sikkerhetshull og andre feil i Apples programvare, er Corelliums egentlige mål å tjene penger på et åpenbart patent-overtredelse. Corellium oppfordrer brukerne sine til å selge all oppdaget informasjon på det åpne markedet til høyeste budgiver».

Krever at klonen ødelegges

Apple påpeker at de ikke har noe i mot at det letes etter hull i programvaren.

«Formålet med dette søksmålet er ikke å motvirke ærlig sikkerhetsforskning, men å få slutt på Corelliums ulovlige kommersialisering av Apples verdifulle og opphavsbeskyttede verk. I tråd med dette søker Apple, på en respektfull måte, en kjennelse, for å stoppe Corelliums åpenbare patent-overtredelse».

Apple krever blant annet at Corellium varsler alle sine brukere om at de har brutt patent-reglene. I tillegg krever Cupertino-selskapet at Corellium ødelegger alle produkter som bryter med Apples opphavsrett, samt en ukjent erstatningssum.

Har Apple en god sak her ?

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse