Smartovn farlig
Enkelte eiere av smartovner fra June har opplevd ubehagelige episoder om natten.

Annonse


Smarte stekeovner kan være brannfarlige

Smartovner har gjerne Wi-Fi og en rekke sensorer som gjør det mulig å fjernstyre ovnen fra mobil og nettbrett.

Men et slikt produkt kommer ikke nødvendigvis uten risiko. Det har noen eiere av smartovner fra selskapet June fått erfare.

Skylder på brukerfeil

Minst tre kunder melder nemlig om ovner som har skrudd seg på midt på natta og forhåndsvarmet seg til høye temperaturer. Det skriver både The Spoon og The Verge.

June melder at de skal lansere en programvareoppdatering i nærmeste framtid. Oppdateringen vil gjøre det mulig å skru av funksjonen som lar eiere forhåndsoppvarme ovnen fra en smarttelefon.

Annonse
Selskapet hevder videre at den potensielt farlige feilen trolig skyldes brukerfeil. Toppsjef i June, Matt Van Horn, uttalte følgende til The Verge:

– Vi har sett et par tilfeller der kunder ved et uhell har aktivert ovnens forhåndsoppvarming via en enhet, for eksempel en smarttelefon, sa Horn.

204 grader celcius i flere timer

Den ene brukeren som opplevde feilen sier at ovnen skrudde seg på midt på natten, rundt kl 02:30. Da skal ovnen ha varmet seg opp til 204 grader celcius. Eieren merket dette selv først om morgenen, flere timer senere. To andre June-eiere har skrevet om lignende opplevelser på en privat Facebook-gruppe for eiere av June-ovner.

June vil som sagt lansere en oppdatering ganske snart, men selskapet skal senere gå hardere til verks for å unngå lignende hendelser. Smartovner fra June vil i framtiden bruke ovnsdøren og interne kamerasensorer for å avgjøre om det er mat eller ikke i den.

Den vil også kunne automatisk skru seg av etter viss tid. June sier at dette vil kreve «intelligent arbeid» og tror derfor ikke at denne langsiktige løsningen er på plass før januar 2020.

Kilde:
Extreme Tech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse