Hopp til navigasjon Hopp til innhold
No Man's Sky Beyond er for de fleste en bra opplevelse, men mange opplever bugs og annet rot. Her er måten du kan gjøre VR-opplevelsen bedre. (Ill.: Hello Games)

Her er grafikkinnstillingene du må bruke for VR på No Man’s Sky

Ellers fungerer det ikke særlig bra, uansett.

Oppdateringen til No Man’s Sky ble tilgjengelig i går og introduserte en rekke nye ting i tillegg til VR-støtte og utvidet onlinespilling. For de fleste var det nok VR-delen som fanget mest interesse, men det har vist seg å være litt trøblete å komme skikkelig i gang for PC-spillere.

Dårlig optimalisering får skylden

Det har vist seg at svært mange sliter å sette opp spillet i noenlunde presentabel form, stort sett uavhengig av hvor kraftig skjermkort og maskinvare de ellers kjører det på. En bruker melder at vedkommende er på en i7-4790K og 16GB minne med RTX 2070-kort hvor det likevel hakker så mye at det nesten ikke er spillbart.

I det hele tatt ser det ut til å skyldes ganske dårlig optimalisering fra utviklernes side, men en Reddit-bruker har satt sammen en liste over innstillinger som gir grei ytelse i kombinasjon med VR-spilling:

I kommentarfeltet har flere dessuten påpekt at det å slå av Anti Aliasing-innstillingen har gjort underverker for opplevelsen som etter dette opplever mindre hakking og flimring.

En kan håpe på at Hello Games i sin neste oppdatering tar sikte å optimalisere spillet for VR-hodesett slik de har vært flinke med å introdusere mange nye funksjoner siden lansering.

Vi strømmen også spillet på PS4 i går – ta gjerne en titt på reprisen her dersom du enda ikke har sett det.

Hvordan er din opplevelse med Beyond-oppdateringen til No Man’s Sky?

Stikkord: innstillinger