apple-iphone-batteri-advarsel
Om du er på en nyere iOS med et av fjorårets iPhone-modeller og har skiftet batteri hos en tredjepart så kan du komme over denne meldingen.

Annonse


Apple forsvarer bruken av batterivarsel

Vi skrev forrige uke en artikkel rundt bruken av en utspekulert melding i batteriseksjonen av innstillingene på iPhone i nyere iOS 12 og betaen for iOS 13.

Kritiseres fra flere hold

Meldingen omhandlet skifte av batteri hos en tredjepart eller på egenhånd, og Apple nekter i disse tilfellene nå å vise deg opplysninger om batteriets helse fordi den karakteriseres som uoffisiell. Fra flere hold har Apple blitt kritisert for denne håndteringen, og mange mener at det er nok et steg i retning av å hindre mulighetene for å reparere egne produkter.

I en uttalelse beskytter Apple denne praksisen, der de argumenterer for at det er et ledd i sikkerheten og for å sikre at enheten har best mulig ytelse.

Hindrer ikke brukeren, sier Apple

Det er overfor iMore at Apple åpner seg om advarselen i nyere versjoner av iOS, der de uttaler at tilnærmingen begrunnes i å beskytte brukerne fra potensielt farlige tredjepartsbatterier som i noen tilfeller kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. De mener også at advarselen på ingen måte hindrer iPhone-eiere fra å bruke telefonen sin.

Annonse
– Vi tar brukersikkerhet veldig alvorlig og ønsker at ethvert batteribytte blir gjennomført riktig. Det er over 1800 Apple-autoriserte servicesteder i USA, så kundene våre har bra tilgang til kvalitetsreparasjoner, forteller selskapet overfor iMore.

I tillegg spesifiserer de at advarselen er satt inn i de situasjonene der man ikke kan bekrefte at et genuint batteri har blitt påmontert av en sertifisert tekniker som har fulgt Apples reparasjonsprosess.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse