Apple forsvarer bruken av batterivarsel

apple-iphone-batteri-advarsel
Om du er på en nyere iOS med et av fjorårets iPhone-modeller og har skiftet batteri hos en tredjepart så kan du komme over denne meldingen.

Vi skrev forrige uke en artikkel rundt bruken av en utspekulert melding i batteriseksjonen av innstillingene på iPhone i nyere iOS 12 og betaen for iOS 13.

Kritiseres fra flere hold

Meldingen omhandlet skifte av batteri hos en tredjepart eller på egenhånd, og Apple nekter i disse tilfellene nå å vise deg opplysninger om batteriets helse fordi den karakteriseres som uoffisiell. Fra flere hold har Apple blitt kritisert for denne håndteringen, og mange mener at det er nok et steg i retning av å hindre mulighetene for å reparere egne produkter.

I en uttalelse beskytter Apple denne praksisen, der de argumenterer for at det er et ledd i sikkerheten og for å sikre at enheten har best mulig ytelse.

Annonse

Hindrer ikke brukeren, sier Apple

Det er overfor iMore at Apple åpner seg om advarselen i nyere versjoner av iOS, der de uttaler at tilnærmingen begrunnes i å beskytte brukerne fra potensielt farlige tredjepartsbatterier som i noen tilfeller kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. De mener også at advarselen på ingen måte hindrer iPhone-eiere fra å bruke telefonen sin.

– Vi tar brukersikkerhet veldig alvorlig og ønsker at ethvert batteribytte blir gjennomført riktig. Det er over 1800 Apple-autoriserte servicesteder i USA, så kundene våre har bra tilgang til kvalitetsreparasjoner, forteller selskapet overfor iMore.

I tillegg spesifiserer de at advarselen er satt inn i de situasjonene der man ikke kan bekrefte at et genuint batteri har blitt påmontert av en sertifisert tekniker som har fulgt Apples reparasjonsprosess.

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse