iPhone red
Corephotonics hevder sin egen teknologi er brukt i en rekke iPhone-modeller - uten tillatelse.

Annonse


Apple anklages for tyveri – igjen. Saksøkerne krever at iPhone-salget stoppes

Det israelske teknologiselskapet Corephotonics hevder at Apple bevisst har stjålet patentert teknologi for doble kameraer.

Corephotonics saksøkte Apple for dette allerede i 2017, og vi omtalte saken den gang. Men nå har selskapet levert et nytt søksmål.

– Hensynsløst av Apple

Denne gangen hevder selskapet at Apple har misbrukt ti separate patenter i iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS og iPhone XS Max. Søksmålet er sendt inn til en domstol i Nord-California.

«Corephotonics brukte mange år på å demonstrere sine teknologier til Apple og diskuterte mulige samarbeid og forretningsavtaler. Apple, nektet derimot. Istedet har Apple gått videre og markedsført sine nyeste generasjoner av iPhone med doble kameraer som utnytter Corephotonics innovative design – uten å ta hensyn til Corephotonics’ intellektuelle eiendomsrettigheter», skriver det israelske selskapet.

Annonse
Vil stanse salget

Apple beskyldes også for å bevisst ha forsøk å skjule sporene etter det angivelige patent-misbruket. Cupertino-selskapet skal ha gjort dette ved å registrere egne patenter som lignet på Corephotonics’ patenter.

Corephotonics krever nå erstatning og at Apple betaler rettslige omkostninger. Selskapet krever også at Apple ikke får lov til å selge de aktuelle produktene lenger.

Kilde:
Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse