amazon-ansiktsgjenkjenning-rekognition
Amazon Rekognition stiller i en fersk oppdatering opp med muligheten til å oppdage frykt i en persons ansikt.

Annonse


– Teknologien vår for ansiktsgjenkjenning oppdager frykt og estimerer alder bedre

Amazon forteller at teknologien deres for ansiktsgjenkjenning nå kan registrere frykt, som den åttende følelsen eller sinnstilstanden kan avdekkes. Fra før kunne det såkalte Rekognition oppdage blant annet glede, tristhet, sinne og forvirring.

Litt dårlig timing

I tillegg har Rekognition blitt bedre på å estimere alder ved at den nå gjør større innskrenkninger på de fleste aldersgrupper, samt det å skille kvinneansikt fra menn.

Oppdateringen fra Amazon vekker kanskje mer negative reaksjoner enn de forutså, mye begrunnet i at teknologien selges til lovmyndigheter. Den siste tiden har de vært under hardt på grunn av dette, og timingen på denne nyheten er derfor litt uheldig.

En generell økning i tilgjengeligheten på teknologi for ansiktgjenkjenning har ført til bekymringer om at slik teknologi kan påvirke personvern negativt – blant annet som en konsekvens av at teknologien ikke er perfekt enda. Spesifikt så har Amazon Rekognition blitt kritisert fordi selskapet er særlig imøtekommende overfor lovmyndigheter som i noen tilfeller i stor grad blir avhengige av teknologien.

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse