apple-spotify-siri
Ifølge The Information så skal Apple og Spotify være i samtaler om å hente Spotify-støtte til Siri.

Annonse


I samtaler om å la Siri spille av Spotify-musikk

Spotify og Apple er i samtaler om en potensiell avtale mellom de to der Siri endelig skal kunne spille av sanger, spillelister og albumer fra Spotify styrt av brukerens stemmekommandoer, ifølge The Information og som gjengitt av MacRumors.

Blir en gledelig endring for mange

I iOS 13 introduserer Apple SiriKit-endringer som skal la Siri spille av innhold fra tredjepartsapplikasjoner. Endringene kan i teorien la Spotify og andre utviklere legge til Siri-støtte i applikasjonene deres. Ved å spesifisere at du ønsker å spille av en sang eller spilleliste fra eksempelvis Spotify, så skal du få opp innholdet fra Spotify og ikke Apple Music.

Et tilsvarende system finnes allerede for tredjepartsapplikasjoner innen meldinger, der Siri kan bes om å sende en melding spesifikt i WhatsApp eller en annen meldingstjeneste fremfor Apples egne iMessage.

Noen med kjennskap til diskusjonene mellom Apple og Spotify skal ha uttalt til The Information at Apple vil fortsette å bruke deres egen musikktjeneste som standard selv om de eventuelt kommer til enighet.

Annonse
Klaget inn Apple til EU

Det ble et stort rabalder i mars da Spotify anklaget Apple for å ødelegge konkurransen på grunn av feighet, og Apple svarte fort med at de hadde strukket ut en hånd for å hente både AirPlay 2- og Siri-støtte. I mai ble det så kjent at EU skal granske Apples praksis med App Store-retningslinjer etter klagene som ble meldt av Spotify.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse