xav-av8000-sony
Sony er effektive med plassen for å skape en 9-tommers skjerm i en 1-DIN mediaspiller.

Annonse


Denne mediespilleren gjør det superenkelt å montere en 9-tommers skjerm i bilen din

Sony har nettopp annonsert en oppgradering til “in-car”-recieveren sin XAV-AX5000 i form av XAV-AV8000. Den nye enheten legger opp til en flytende, trykkfølsom skjerm i bilen.

Kompatibel med 1-DIN

Mediaspilleren er presist 8.95-tommer i størrelse med 800×480-oppløsning og kommer veldig fordelaktig med singel-DIN-formfaktor slik at du har et stort spekter av biler som enheten er kompatibel med. I tillegg kan den justeres med hensyn til både høyde og dybde samt lenes for- og bakover.

Denne løsningen gir deg en touchskjerm der du vanligvis ikke ville hatt det som standard i bilen din.

Rett ut av boksen så støtter XAV-AX8000 både CarPlay og Android – gjennom USB vel og merke, og med håndfri stemmekontroll på begge plattformer. Engadget siterer Sony på at de vil introdusere støtte for WebLink-plattformen til Abalta om kort tid, noe som eksempelvis kan brukes til å strømme utvalgte applikasjoner fra Android og iOS til enheten.

Sammenkobles med ryggekamera

For lydspesifikasjonene kan det være greit å påpeke at Sonys nye mediaspiller har innebygget 4x55W-forsterker samt Bluetooth-tilkobling der støtte for både SBC og AAC er til stede. Interessant nok har Sony ikke nevnt noen DAB-tilkobling i den fullstendige spesifikasjonslisten.

Annonse
Dessuten skal det være uproblematisk å koble opp et eventuelt ryggekamera med enheten dersom du skulle vært i besittelse av en.

Også prisen da: i amerikanske dollar må en punge ut 600 dollar for Sony XAV-AV8000, tilsvarende litt over 5300 norske kroner. En stiv pris vil mange påpeke, men forholdsvis greit om du tar i betraktning at veiledende pris for den nærmeste konkurrenten i Alpine iLX-F309 Halo 9 er omkring 8500 kroner. Enheten blir tilgjengelig i USA desember i år, men det er uvisst om vi får den her til lands og eventuelt når.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse