Sonos portable høyttaler
Her er den, i all sin prakt.

Annonse


Se, her er den – Sonos’ første oppladbare høyttaler

Det ventes flere Sonos-nyheter i slutten av august, når selskapet holder et mediearrangement i New York City.

Første batteridrevne Sonos-høyttaler

Men allerede nå har det dukket opp en lekkasje som viser en splitter ny høyttaler. Og vi tipper det er mange som har hatt denne øverst på ønskelisten. Høyttaleren, som du ser på bildet øverst i saken, er nemlig portabel/bærbar. Det vil si at den har et innebygd batteri, noe som gjør den egnet til å ta med når du er på farten.

Designmessig er det ingen tvil om at dette er en Sonos-høyttaler. Men når det gjelder tilkoblingsmuligheter er det én vesentlig forandring: den portable høyttaleren støtter både Wi-Fi og Bluetooth. Sonos-produktene har tradisjonelt sett bare støttet Wi-Fi og Ethernet.

Får egen ladestasjon

En dedikert knapp lar deg byttte mellom Wi-Fi og Bluetooth. Merk deg at høyttaleren ikke kan styres via Sonos-appen når Bluetooth-modus er aktivert.

Annonse


Høyttaleren kan lades via en egen ladestasjon når du er hjemme, men kan også lades via en USB-C-kabel når du er på farten.

Saken fortsetter under bildet.

Den bærbare høyttaleren kan lades via en egen ladestasjon hjemme.

Får Auto Trueplay

Men Sonos introduserer også en annen nyhet, nemlig automatisk lydjustering. Høyttaleren får angivelig støtte for Auto Trueplay, som bruker høyttalerens mikrofon for å automatisk justere lyden i henhold til rommet høyttaleren befinner seg i. Dette har da Sonos fra før, tenker du kanskje? Joda, men hittil har du måttet bruke mikrofonen på telefonen din for å analysere rommet. Nå kan høyttaleren gjøre denne jobben selv.

Får også disse funksjonene

Den bærbare høyttaleren støtter også Alexa, Google Assistant, men kun når den brukes via Wi-Fi. Takket være AirPlay 2-støtte kan du også enkelt strømme lyd fra Apple-utstyret ditt.

Og for å gjøre det enklere å bære med seg høyttaleren til stranden, får den et eget bærehåndtak.

Prisen på høyttaleren er ikke kjent, ei heller lanseringsdato. Men vi tipper vi får høre mer om dette produktet i slutten av august.

Kan en bærbar Sonos-høyttaler med innebygd batteri være aktuelt for deg?

Kilde:
Zatz Not funny / The Verge

Annonse