iphone_faceid
Et par briller delvis dekket med svart og hvit teip er det eneste som skal til for å lure FaceID, men brillene må være på offerets ansikt.

Annonse


Har lurt Apple FaceID med briller og teip

Briller og et par lag med forskjellig farget teip er det som skal til for å lure FaceID. Det har sikkerhetsforskere fra den kinesiske teknologi-giganten Tencent funnet ut og avslørt på Blackhat.

Har vært veldig sikkert, men hva gjør Apple nå?

FaceID er sikrere enn konkurrentenes ansiktsopplåsning, noe som gjør det mulig å godkjenne nett-kjøp, men sikker er ikke teknologien introdusert i iPhone X september 2017, for med et par spesial-briller kan man lure systemet, men kriminelle vil treng fysisk tilgang til et offer som ikke merker at de plutselig har på seg et par briller man ikke kan se igjennom.

FaceID fungerer på den måten at systemet undersøker bakgrunnslyder og fokus, blant annet, for å finne ut av om det er et ekte ansikt, eller bare en maske. Samme teknologi hjelper en moderne iPhone å ikke aktivere FaceID når eieren sover.

Slik får de det til

Tencent’s Zhuo Ma avslørte på BlackHat at man kan lure FaceID ved å bruke briller man ikke kan se igjennom, for da “henter ikke FaceID informasjon fra området rundt øynene”.

Annonse
Men, du kan ikke svindle penger fra folk kun ved å ta på seg et par Ray-Bans. Nei, forskerne har skapt et par “x-briller” i prototype-utgave. Brillene er teipet med svart og hvit teip. Ved så å plassere brillene på offeret, så åpnet OS-et opp og penger kunne overføres.

Kilde:
ThreatPost

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse