google-skien-datasenter
Google har kjøpt opp en gigantisk tomt i Skien som i fremtiden kan benyttes i datasenter-formål.

Annonse


Google har kjøpt giganttomt i Skien

Ifølge lokalavisen i Skien så har teknologigiganten Google kjøpt opp en 1.947 mål stor tomt som muligens kan utbygges for bruk i datasenter-formål i fremtiden. Det er Varden som først melder nyhetene.

Ordfører i ekstase

Til avisen gir ordfører Hedda Foss Five klart uttrykk over hvordan hun oppfatter salget:

– Dette er det største som har skjedd i min tid og på mange år i Grenland. Selv om Google understreker at de foreløpig kun kjøper ei stor tomt er det god grunn til i hvert fall å feire dette med ei halv kake, forteller hun.

Ingen av partene har ønsket å kommentere prisen på tomtoppkjøpet.

Kan brukes til datasenter ved behov

Området kan ifølge kommunikasjonssjef i Google Norge, Helle Skjervold, brukes dersom det oppstår behov for flere nye datasentre i Europa. Hun utdyper at de har inngått en partneravtale med Statkraft for å legge til rette infrastruktur på tomten for å forberede en eventuell utbygging, men presiserer at selskapet ikke for seg å bygge noe umiddelbart.

Annonse
Statkraft sin involvering er også omtalt i Vardens sak, der Knut Fjerdingstad forteller at dette er et gjennombrudd for Norge som attraktivt sted for store aktører, uten å kunne gå i detaljer på hvor omfattende samarbeidet eventuelt vil bli.

Kilde:
Varden (betalingsmur)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse