whatsapp-hull-sikkerhet-manipulering
Checkpoint har oppdaget en sårbarhet som gjør det mulig å manipulere meldinger.

Annonse


Kritisk WhatsApp-feil kan misbrukes til å legge ord i munnen din

Sikkerhetsforskere har avdekket et verktøy som utnytter et hull i WhatsApp, meldingstjenesten som eies av Facebook. Sårbarheten tillater ifølge forskerne at folk kan “legge ord i munnen på deg”.

Kan manipulere samtaler

Det er et team fra cybersikkerhetsselsakpet Checkpoint som har avdekket og nå demonstrert hvordan en kan bruke verktøyet til å tukle med teksten i en melding for å få det til å se ut som en person har sagt noe de egentlig ikke har. Ikke overraskende så kan dette utnyttes av ondsinnede til å manipulere samtaler på plattformen.

Verktøyet ble vist frem og demonstrert under Black Hat, en sikkerhetskonferanse i Las Vegas. Oded Vanunu i Checkpoint uttalte at sårbarheten legger opp til at det kan brukes til å skape falske nyheter og svindel. I korte trekk går det visstnok ut på at verktøyet benyttes til å manipulere WhatsApp sin siteringsfunksjon for å få det til å se ut som noen har skrevet noe annet enn det de opprinnelig skrev.

Angrer ikke på belsutningen

Vanunu forsvarte sitt eget selskaps beslutning om å dele verktøyet ettersom dette var bevisst for å vekke reaksjoner og føre til en åpen diskusjon rundt problemet.

Annonse
Hittil har ikke Facebook kommentert sikkerhetshullet som er avdekket og konsekvensene bruken av dette kan medføre.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse